Ψυχικό: Βρέθηκε πυρίτιδα στη ζώνη του 44χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία του τοπογράφου - Τι είπε η σύντροφός του

Ψυχικό: Βρέθηκε πυρίτιδα στη ζώνη του 44χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία του τοπογράφου - Τι είπε η σύντροφός του

Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη, αρνείται τις κατηγορίες και την εμπλοκή του - Στο σπίτι του εντοπίστηκε κρύπτη

44xronos_dikastiria_new_xr
Πυρίτιδα εντοπίστηκε στη ζώνη του 44χρονου «Γιώργου», που κατηγορείται για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό και ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη. Ελέγχονται επίσης η μηχανή του, τα γάντια του και το μπουφάν του.


Τις τελευταίες ώρες προκύπτουν συνεχώς νέα στοιχεία από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί για να «δέσουν» την υπόθεση και να προχωρήσουν αρχικά στην προσαγωγή του (το βράδυ της Παρασκευής) και στη συνέχεια στη σύλληψή του (το απόγευμα του Σαββάτου).

Αρκετές από τις «απαντήσεις» που έψαχναν, έδωσε το σπίτι στο οποίο έμενε με τη σύντροφό του στο Ψυχικό. Εκεί, εντόπισαν μια κρύπτη μέσα σε ψευδοροφή, στην οποία ο 44χρονος έκρυβε δύο κινητά τηλέφωνα, μια συσκευή GPS και κάρτες SIM. Μαζί με τα ρούχα, τα παπούτσια και άλλα αντικείμενα που συγκέντρωσαν, τα έστειλαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας, όπου γίνεται έλεγχος για δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και ίχνη πυρίτιδας. Παράλληλα, μέσα από τις τηλεφωνικές συσκευές, θα βρεθούν επαφές, μηνύματα και γεωγραφικά στίγματα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και όσα είπε στις αρχές η σύντροφός του. Σύμφωνα με πληροφορίες στη γυναίκα έδειξαν φωτογραφία του ατόμου που φέρεται να είναι ο ηθικός αυτουργός και τη ρώτησαν αν τον γνωρίζει. Εκείνη απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε μάλιστα ότι ο άντρας της φωτογραφίας και ο σύντροφός της είχαν υπάρξει συνεργάτες.

Κλείσιμο
44xronos_dikastiria_xr


Αξίζει να σημειωθεί πως, κατά πληροφορίες, οι αστυνομικοί θεωρούν σίγουρο ότι ο 44χρονος διέθετε – νοίκιαζε και άλλο χώρο, στον οποό μπορεί να κρύβει οπλισμό ή οτιδήποτε άλλο και προσπαθούν να τον εντοπίσουν.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην ταυτοποιήση και τη σύλληψη του 44χρονου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υλικό από κάμερες έδειξε ότι την παραμονή της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, τόσο την περασμένη Δευτέρα όσο και την Τρίτη, ο 44χρονος έκανε το ίδιο δρομολόγιο από το σπίτι, όπου έμενε με τη σύντροφό του του στο Νέο Ψυχικό, στην εταιρία του θύματος, η οποία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση - περίπου 1,5χλμ - και στη συνέχεια στο Μαρούσι, όπου χρησιμοποιούσε υπόγειο πάρκινγκ σε πολυκατοικία που διαμένει στενό συγγενικό του πρόσωπο

Την Τρίτη μετά τη δολοφονία, ο 44χρονος κινήθηκε με το μαύρο σκούτερ προς του Ζωγράφου και άλλες περιοχές, προφανώς για να χαθούν τα ίχνη του και κατέληξε στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι, όπου άφησε το σκούτερ και έφυγε με μια μηχανή BMW, η οποία ανήκει σε εταιρία και την χρησιμοποιούσε ο ίδιος.

Την Παρασκευή οι αστυνομικοί, μετά την ταυτοοίησή του, διαπίστωσαν ότι με ένα νοικιασμένο λευκό βαν επιχείρησε να μπει στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι. Εκεί, τον ακινητοποίησαν, ενώ ακολουθούσε με το ΙΧ η σύντροφός του, η οποία είχε τα κλειδιά του γκαράζ και ένα σακίδιο του 44χρονου. Μέσα στο γκαράζ βρέθηκε η μεγάλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε, όχι όμως το σκούτερ της δολοφονίας.

Από υλικό καμερών οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το βράδυ της Τρίτης, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του τοπογράφου δηλαδή, στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι έφτασε ένα ΙΧ με 2 άτομα (το ένα δεν αποκλείεται να ήταν ο 44χρονος, το άλλο αναζητείται). Μετά από λίγο, ο ένας έφυγε με το ΙΧ και ο άλλος με το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Επίσης, από κατάθεση μάρτυρα προκύπτει ότι στο σπίτι που έμενε ο 44χρονος στο Νέο Ψυχικό το προηγούμενο διάστημα κυκλοφορούσε με ένα σκούτερ, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

«Αρνείται τις κατηγορίες και την εμπλοκή του»

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής ο 44χρονος «Γιώργος», μετά τη σύλληψή του χθες το απόγευμα για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό. Η μεταγωγή του έγινε υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας, με την αστυνομική πομπή να αποτελούν πέντε οχήματα. Αρχικά ο 44χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτελέσεων και ακολούθως στην ανακρίτρια από την οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Στα δικαστήρια ο 44χρονος «Γιώργος»


Σε δηλώσεις που έκανε ο δικηγόρος του, Νίκος Αλέτρας, κατά την έξοδο από τα δικαστήρια, υποστήριξε πως ο 44χρονος «αρνείται τις κατηγορίες και την εμπλοκή του. Ό,τι κι αν υπάρχει, από τη στιγμή που δεν έχουμε πρόσβαση στο υλικό, δεν μπορώ να τοποθετηθώ για τίποτα. Είμαστε σε φάση αναμονής για να μελετήσουμε τη δικογραφία».

Δηλώσεις δικηγόρου 44χρονου


Ο 44χρονος, που είχε ήδη προσαχθεί από το βράδυ της Παρασκευής, συνελήφθη κατόπιν σχετικού εντάλματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοφορία-οπλοχρησία, καθώς οι αστυνομικοί κατάφεραν, από τις καταθέσεις και την έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του, να «δέσουν» την υπόθεση και να του περάσουν χειροπέδες.

Στο στόχαστρο ύποπτος από τη Μύκονο που ερευνάται ως ηθικός αυτουγός

Πέραν του 44χρονου, στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ύποπτος από τη Μύκονο που ερευνάται ως ηθικός αυτουγός, ως ο άνθρωπος δηλαδή που υπέγραψε το συμβόλαιο θανάτου.

Μπαινόβγαινε στις φυλακές

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο δράστης είχε φυσική παρουσία στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ φέρεται να έχει σχέσεις με Έλληνα βαρυποινίτη. Μάλιστα, για την απαγωγή είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια κάθειρξη, αλλά τελικά η ποινή του μειώθηκε στα 15 χρόνια. Παράλληλα, είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε ληστείες σε επαρχιακές πόλεις, σε ξυλοδαρμούς και εκβιασμούς καταστηματαρχών.

Παρά την καταδίκη του, όμως, παρέμενε, σκανδαλωδώς, στις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, από όπου, μάλιστα, διέφευγε τα βράδια, διέπραττε ληστείες και επέστρεφε στη φυλακή χωρίς κανέναν έλεγχο, όπως είχε αποκαλυφθεί το 2019.


Ειδήσεις σήμερα:

Πού θα φτάσει η πράσινη κιλοβατώρα τον Ιούλιο - Τιμωρούνται οι ασυνεπείς καταναλωτές

Μητσοτάκης: Η ανάταξη του ΕΣΥ, οι 10.000 διορισμοί εκπαιδευτικών και η προβολή της Ελλάδας με το κλιπ των Coldplay


Την Πέμπτη απολογείται ο 44χρονος «Γιώργος» για τη δολοφονία του τοπογράφου - Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης