Επτά χρόνια από τη φρικτή δολοφονία του 22χρονου Μπακαρί Χέντερσον στο Λαγανά Ζακύνθου

Επτά χρόνια από τη φρικτή δολοφονία του 22χρονου Μπακαρί Χέντερσον στο Λαγανά Ζακύνθου

Ένοχοι για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού κρίθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι και ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη ο ένας

Ζάκυνθος: Διεθνής σάλος για το φόνο του Αμερικανού τουρίστα - Σοκάρει η ιατροδικαστής
Εφτά ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τη φρικτή δολοφονία του 22χρονου Αμερικάνου Μπακαρί Χέντερσον όταν άφηνε την τελευταία του πνοή μετά από άγριο ξυλοδαρμό που είχε υποστεί από θαμώνες ενός κλαμπ σε δρόμο στο Λαγανά της Ζακύνθου.

Ήταν ξημερώματα της 7ης Ιουλίου 2017 όταν ο Μπακαρί μαζί με φίλους του διασκέδαζαν σε μπαρ στο Λαγανά Ζακύνθου όταν για μια φωτογραφία selfie με μια σερβιτόρα ξέσπασε άγριος καυγάς με Σέρβους θαμώνες να επιτίθονται λεκτικά αρχικά στην παρέα του Μπακαρί.Η αψιμαχία που ξεκίνησε μέσα στο μαγαζί χωρίς να είναι υπαίτιος ο Μπακαρί οδήγησε σε κυνηγητό του νεαρού από το Τέξας και στον άγριο ξυλοδαρμό του μέχρι θανάτου από τουλάχιστον 9 άτομα. Το βίντεο με τα δολοφονικά χτυπήματα στο σώμα και το κεφάλι του Μπακαρί σε κεντρικό δρόμο του Λαγανά που είχε αποκαλύψει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα το ptotothema.gr είχε συγκλονίσει την οικογένεια ,τους συγγενείς και τους φίλους του άτυχου νέου. Ο άτυχος Μπακαρί έτρεχε για να ξεφύγει από τους διώκτες του αλλά μια δυνατή κλωτσιά στα πλευρά τον έριξε στο πίσω μέρος σταθμευμένου αυτοκινήτου και εκείνος αμέσως σωριάστηκε στο έδαφος.


Το 15λεπτο βίντεο της φρίκης της δολοφονίας του Αμερικάνου στη Ζάκυνθο είχε συγκλονίσει τους πάντες.

Σε κλάσματα δευτερολέπτων, εκείνοι που τον κυνηγούν, τον χτυπούν με κλωτσιές στο πρόσωπο και στο σώμα χωρίς έλεος. Τα χτυπήματα είναι δολοφονικά αφού ο άτυχος Αμερικανός δεν φαίνεται ούτε μια στιγμή να έχει τη δυνατότητα να σηκωθεί από τον δρόμο. Όταν οι θύτες καταλαβαίνουν πώς ο 22χρονος δεν έχει τις αισθήσεις του ενώ αίματα τρέχουν από το πρόσωπό το, σταματούν τα χτυπήματα. Κοπέλες που βρίσκονται στο σημείο και βλέπουν τουλάχιστον δέκα άτομα να χτυπούν βίαια έναν ανήμπορο να προστατευτεί άνθρωπο, προσπαθούν να τους σταματήσουν. Κάποιες άλλες πιάνουν το κεφάλι τους μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν αυτό που βλέπουν. Οι σκηνές του ξυλοδαρμού είναι άγριες και κάποια κορίτσια βάζουν τα κλάματα Ο Μπακαρί, πεσμένος στο δρόμο, δεν κινείται... Κάποιος προσπαθεί να του κάνει μαλάξεις για να τον συνεφέρει αλλά είναι μάταιο. Μέσα σε πέντε λεπτά έρχεται ασθενοφόρο και παραλαμβάνει τον 22χρονο που πλέον δεν ζει.

Κλείσιμο
Η μητέρα του μιλά στους δημοσιογράφους το Νοέμβριο του 2018

Μητερα Μπακαρι

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας καταδίκασε τον βασικό και τρεις ακόμα κατηγορούμενους για τον θάνατο του Μπακάρι Χέντερσον σε 8 χρόνια κάθειρξη, μειώνοντας τις αρχικές ποινές τους τον Ιούνιο του 2022. Για δύο ακόμα κατηγορούμενους διατήρησε τις αρχικές ποινές στα 10 χρόνια κάθειρξη και πέντε χρόνια φυλάκισης.

Ειδήσεις σήμερα:

Στο Πήλιο ο Παύλος Γλύξμπουργκ με τη Μαρί Σαντάλ - Δείτε φωτογραφίες

Σε ανοδική τροχιά η αγορά οικοπέδων στην Αττική - Πού κυμαίνεται το κόστος κατασκευής κατοικιών ανά τ.μ.


Νέο γλέντι με μπαλωθιές στο Ηράκλειο μετά την τραγωδία με τον θάνατο του 36χρονου από τον μπατζανάκη του - Βρέθηκαν 50 κάλυκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης