Κρήτη: Πραγματοποιήθηκε Family Pride και στα Χανιά, μία μέρα μετά την πορεία ορατότητας των ΛΟΑΤΚΙ+

Κρήτη: Πραγματοποιήθηκε Family Pride και στα Χανιά, μία μέρα μετά την πορεία ορατότητας των ΛΟΑΤΚΙ+

H εκδήλωση κατά του Pride πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά - «Δεν μας χωράει ο νόμος, αφού δεν μας χωράει ο δρόμος» το σύνθημα των ΛΟΑΤΚΙ+ στην πορεία τους την προηγούμενη μέρα 

chania-pride
«Family Pride» πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 7 Ιουλίου, στη Δημοτική Αγορά Χανίων, από πολίτες που εναντιώνονταν τόσο στις εκδηλώσεις υπερηφάνειας των ΛΟΑΤΚΙ+, όσο και στο νομικό τους δικαίωμα να παντρεύονται. 

Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία που διοργανώθηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά, μέσω διαδικτυακού καλέσματος, αλλά απαφορεύτηκε τελικά στην πρωτεύουσα. 



Κλείσιμο
«Αγαπάμε οικογένεια, αγαπάμε πατρίς, να ζήσει η Ελλάδα, να ζήσουμε κι εμείς», είχαν ως σύνθημά τους στα Χανιά, αναφέρει ο ιστότοπος flashnews.gr. 

Η δεύτερη πορεία υπερηφάνειας στα Χανιά

Παράλληλα, χθες, Σάββατο, 6 Ιουλίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε και η πορεία ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ + κοινότητας η οποία διεξάγεται για δεύτερη συνεχόμενη χρόνιά στα Χανιά, ζητώντας μια συμπεριληπτική κοινωνία, που θα έχει θέση για όλα τα πλάσματα, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου.

Μέλη και υποστηρικτές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στη Δημοτική Αγορά και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο των Χανίων, με τελικό προορισμό την παραλία του παλιού Ξενία, στην Ακτή Κανάρη, όπου πραγματοποιήθηκε το Sunset Queer Party, όπως ακριβώς είχε γίνει και πέρυσι, αναφέρει ο ιστότοπος fonien.gr. 



Το Ενετικό Λιμάνι πλημμύρισε από κόσμο που διαδήλωσε δηλώνοντας την υποστήριξή του στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Μέσα στα αιτήματα της κοινότητας είναι η ίση μεταχείριση, το δικαίωμα στην εργασία και την ισότιμη πρόσβαση στην υγεία, την παιδεία και τη στέγαση, καθώς πολλά μέλη της κοινότητας αποκλείονται λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου τους, ενώ παράλληλα αιτούνταν να σταματήσει κάθε μορφή βίας σε βάρος τους. 

To σύνθημά τους «Δεν μας χωράει ο νόμος, αφού δεν μας χωράει ο δρόμος».

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Υψηλότερη συμμετοχή από το 1981 στο δεύτερο γύρο των εκλογών, έφτασε στο 59,7% στις 6 το απόγευμα

Κυλλήνη: Μεγάλος σεισμός έντασης 4,7 Ρίχτερ

Αφροδίτη Λιάντου: Τα καλοκαιρινά της στιγμιότυπα στα social media
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης