Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή 35χρονος που άδειασε ψυγείο με σφολιάτες ξανά «χτύπησε» για να αρπάξει παγωτά

Μαζί με έναν ακόμα συνεργό αφαίρεσαν συνολικά 151 κατεψυγμένα προϊόντα όπως κιμάδες, κρέατα, ψάρια, σφολιάτες, συνολικής αξίας περίπου 1.000 ευρώ

Στον ανακριτή επειδή έκλεψαν… παγωτά και κατεψυγμένα προϊόντα από καταστήματα ψιλικών της δυτικής Θεσσαλονίκης, οδηγήθηκαν ένας 35χρονος και ο συνεργός του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 35χρονος, ενεργώντας από κοινού με συνεργό του, "χτύπησαν" τα ξημερώματα της 13ης Ιουνίου σε ένα κατάστημα ψιλικών στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και αφού παραβίασαν τα λουκέτα του ψυγείο που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρου της επιχείρησης, στη συνέχεια αφαίρεσαν συνολικά 151 κατεψυγμένα προϊόντα όπως κιμάδες, κρέατα, ψάρια, σφολιάτες, κ.α. συνολικής αξίας περίπου 1.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι τράπηκαν σε φυγή ενώ περίπου δύο εβδομάδες αργότερα φαίνεται πως τους... άνοιξε και πάλι η όρεξη, αυτή τη φορά όμως για γλυκό. Ειδικότερα, το βράδυ της 25ης Ιουνίου, οι δύο άντρες έβαλαν στο "μάτι" κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ - ψιλικών που βρίσκεται στην ίδια περιοχή και αφού πλησίασαν στο ψυγείο άρπαξαν ένα ολόκληρο κιβώτιο με παγωτά.

Εις βάρος του 35χρονου κατηγορούμενου ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή κατ συναυτουργία και κατ εξακολούθηση και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Τετάρτη. Ο φερόμενος ως συνεργός του είχε συλληφθεί το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 35χρονου, Γιάννη Μανδράου, υπάρχουν επιφυλάξεις για το κατηγορητήριο καθώς ο εντολέας του υποστηρίζει ότι ήταν μια στιγμιαία πράξη και όχι κατά επάγγελμα, όπως του αποδίδεται. Επιπλέον, όπως είπε στο protothema.gr, υπάρχουν αποδεδειγμένα ελαφρυντικά καθώς ο κατηγορούμενος του είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών που παρακολουθεί πράγματα απεξάρτησης στον ΟΚΑΝΑ.


Ειδήσεις σήμερα:

Η επόμενη μέρα της Γαλλίας μετά τη μεγάλη ανατροπή - Τα 4 σενάρια για τη νέα κυβέρνηση

Οδηγός για το Μηχανογραφικό: Οι περιζήτητες σχολές, τα κρυφά διαμάντια και τα τμήματα που εξισώνονται με τα Πολυτεχνεία

Το πρώτο μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την πρόκριση στο Παρίσι: Δεν μπορούσα ποτέ να κρυφτώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr