Μία τηλεοπτική ματιά στο κόσμο των ορυκτών και μετάλλων

Μία τηλεοπτική ματιά στο κόσμο των ορυκτών και μετάλλων

Μαθαίνουμε πώς οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε καθημερινά συνδέονται άρρηκτα με τις ορυκτές πρώτες ύλες.

kedriki_ellinikos_xrysos

Sponsored content

Στη σύγχρονη ζωή, οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε καθημερινά -από το κινητό και τους υπολογιστές μέχρι το αυτοκίνητο και τα κτίρια στα οποία κατοικούμε και εργαζόμαστε- συνδέονται άρρηκτα με τις ορυκτές πρώτες ύλες. Παράλληλα, στη μεγαλύτερη εικόνα, ο δρόμος προς την πράσινη μετάβαση που θα μας επιτρέψει να αποφύγουμε τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, προϋποθέτει εξίσου σημαντικές ποσότητες κρίσιμων μετάλλων για την εξασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Πώς όμως διαμορφώνεται το παρόν και το μέλλον της μεταλλευτικής στη χώρα μας, που αποτελεί μια δραστηριότητα η οποία συναντάται ήδη από την αρχαιότητα; Ποια είναι τα ζητήματα επάρκειας και υπεύθυνης εξόρυξης που ανακύπτουν; Πώς ακριβώς τα ορυκτά που συναντώνται στη ΒΑ Χαλκιδική συνδέονται με την πράσινη μετάβαση της Ευρώπης και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; Ποιες είναι οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις της εξορυκτικής δραστηριότητας και πώς μπορούν να προωθηθούν πρακτικές “Responsible Mining”;

Metals_ellinikos_xry

Το νέο επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece, με τίτλο #BraveNewMetals και την ευγενική υποστήριξη της Ελληνικός Χρυσός, εξερευνά τον αφανή αλλά ζωτικής σημασίας κόσμο των ορυκτών πρώτων υλών, αποκαλύπτοντας τον κρίσιμο ρόλο τους στην καθημερινότητά μας, αλλά και το μέλλον της Ελλάδας.

Μέσα από συνομιλίες με ειδικούς του μεταλλευτικού κλάδου, γίνεται κατανοητός ο κρίσιμος ρόλος που διαδραματίζει η αξιοποίηση του κρυμμένου στο ελληνικό υπέδαφος «θησαυρού», την ώρα που η Ευρώπη κινείται προς μια ψηφιακή και πράσινη μετάβαση και η απεξάρτησή της από τρίτες χώρες, όσον αφορά τον εφοδιασμό ορυκτών πρώτων υλών, είναι μονόδρομος.

Παράλληλα, στο επεισόδιο παρουσιάζεται το πώς η Ελληνικός Χρυσός αναπτύσσει στην Ελλάδα με τον πλέον υπεύθυνο και ασφαλή τρόπο μια μεταλλευτική δραστηριότητα που είναι απαραίτητη για ολόκληρη την Ευρώπη. Στελέχη της εταιρείας μιλούν για το πώς καθημερινά 1.900 άνθρωποι δημιουργούν αξία για την εθνική οικονομία και ευημερία για τις τοπικές κοινωνίες, διασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα παραγωγής με τις πιο σύγχρονες πρακτικές λειτουργίας και περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Δείτε ολόκληρο το επεισόδιο #BraveNewMetals ΕΔΩ.

Στην κεντρική φωτογραφία: Μαριάννα Σκυλακάκη με Έρικα Ξηρουχάκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Υποθέσεων, Ελληνικός Χρυσός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης