Κύκλωμα εκβιαστών: Τα δύο αρχηγικά μέλη είχαν ερωτική σχέση - Στην οργάνωση και υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής

Κύκλωμα εκβιαστών: Τα δύο αρχηγικά μέλη είχαν ερωτική σχέση - Στην οργάνωση και υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής

«Δεν γίνονται ανεκτά φαινόμενα διαφθοράς και εγκληματικές συμπεριφορές» λένε κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής - Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν την υπηρεσιακή τους θέση για να εκβιάζουν επιχειρηματίες

ekviasmoi_athina
Μία νέα διάσταση για το κύκλωμα εκβιαστών που περιλάμβανε ιδιώτες και υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση έχει και ερωτικό ειδύλλιο ανάμεσα στα δύο αρχηγικά μέλη του κυκλώματος, του 64χρονου και της 43χρονης, η οποία κατά τις ίδιες πηγές, ήταν αυτή που «μύησε» τον 64χρονο στο κόλπο της εκβίασης για την είσπραξη χρημάτων από επιχειρηματίες.

Επισημαίνεται δε πως ο 64χρονος είναι αδελφός πρώην αντιδημάρχου στο Δήμο της Αθήνας και νυν δημοτικού συμβούλου, γεγονός που προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στην υπόθεση και δημιουργεί ερωτήματα για την πιθανή πολιτική κάλυψη ή εμπλοκή.

Επιπροσθέτως, το κύκλωμα δεν περιοριζόταν μόνο σε υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων, αλλά περιλάμβανε και υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, στην υπόθεση εμπλέκονται:

- Ένας υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού
- Έξι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής από τη Διεύθυνση Υγειονομικού.
- Δύο υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων, εκ των οποίων ένας δημοτικός αστυνομικός και ένας της Πολεοδομίας

Κλείσιμο
Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν την υπηρεσιακή τους θέση για να εκβιάζουν επιχειρηματίες, απειλώντας τους με ελέγχους και πρόστιμα εάν δεν κατέβαλαν χρηματικά ποσά. Η 43χρονη, που είχε σχέση με τον 64χρονο, φαίνεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση και λειτουργία του κυκλώματος, εκμεταλλευόμενη τη θέση της και τις γνωριμίες της για να συντονίζει τις εκβιαστικές ενέργειες.

Οι Aρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι και σε ποιο βαθμό η υπόθεση εκτείνεται σε πολιτικά πρόσωπα. Η εμπλοκή του αδελφού του πρώην αντιδημάρχου και νυν δημοτικού συμβούλου της Αθήνας εντείνει τις ανησυχίες για ενδεχόμενες πολιτικές προεκτάσεις και απαιτεί την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Η αποκάλυψη του κυκλώματος αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τις προκλήσεις στη διαφάνεια και τη διαφθορά σε δημοτικές και περιφερειακές υπηρεσίες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους και μέτρα πρόληψης της διαφθοράς.

Σχετικά με την υπόθεση χρηματισμού και εκβιασμού ιδιοκτητών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνουν:

«Η προσήλωση στη νομιμότητα, η διαφάνεια και ο σεβασμός στον πολίτη, είναι οι θεμελιώδεις αρχές της διοίκησης μας. Φαινόμενα διαφθοράς και εγκληματικές συμπεριφορές, που αμαυρώνουν την εικόνα της Περιφέρειας Αττικής, δεν γίνονται ανεκτές. Οι αρμόδιες υπηρεσίες μας θα προβούν άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση και να επιβληθούν οι σχετικές διοικητικές ποινές. Είναι αυτονόητο ότι βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις αρχές, προκειμένου να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και οι ένοχοι να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ειδήσεις σήμερα:

Η επόμενη μέρα της Γαλλίας μετά τη μεγάλη ανατροπή - Τα 4 σενάρια για τη νέα κυβέρνηση

Οδηγός για το Μηχανογραφικό: Οι περιζήτητες σχολές, τα κρυφά διαμάντια και τα τμήματα που εξισώνονται με τα Πολυτεχνεία

Το πρώτο μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την πρόκριση στο Παρίσι: Δεν μπορούσα ποτέ να κρυφτώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης