Εργαζόμενοι στην «Αυγή»: Δεν έχουμε πληρωθεί ακόμη, δεν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις Κασσελάκη

Εργαζόμενοι στην «Αυγή»: Δεν έχουμε πληρωθεί ακόμη, δεν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις Κασσελάκη

Παρά την πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει παρουσιαστεί στους εργαζόμενους συγκεκριμένο σχέδιο διασφάλισης των θέσεων εργασίας, αναφέρει η συνέλευσή τους - Νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Avgi_4
Την απόφαση να επιμείνουν στις κινητοποιήσεις τους πήραν κατά τη γενική συνέλευση που είχαν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην «Αυγή», οι οποίοι τονίζουν ότι δεν έχουν λάβει τον μισθό του Ιουνίου, παρά τη δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως ακόμη αναφέρουν, προχωρούν την Πέμπτη σε νέα 24ωρη απεργία, ημέρα της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

, ενώ δεν έχουν λάβει οι εργαζόμενοι όλα τα οικονομικά και λογιστικά στοιχεία της εφημερίδας.

«Η δηλωμένη πρόθεση και από τον πρόεδρο Στ. Κασσελάκη να μην γίνουν απολύσεις παραμένει διάτρητη όσο δεν παρουσιάζεται με συγκεκριμένο σχέδιο διασφάλισης των θέσεων εργασίας, τη στιγμή που και κανένα σχέδιο βιωσιμότητας και δημοσιογραφικής λειτουργίας δεν μας έχει κατατεθεί ακόμη», εξηγούν.

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση των εργαζομένων της Αυγής


Νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 11 Ιουλίου και συγκέντρωση στην πλατεία Κουμουνδούρου

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ 8.7.2024 αποφάσισε τα εξής:

Να προχωρήσουμε σε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 11 Ιουλίου τη μέρα που συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με μοναδικό θέμα το ζήτημα των μέσων του κόμματος, δηλώνοντας παράλληλα την πρόθεσή μας για επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις

Παρά τη φιλοτεχνημένη εικόνα εργασιακής ειρήνης που διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ, δηλώνουμε ότι παραμένουνε ανικανοποίητοι από τη στάση του ισχυρού μετόχου, καθώς μέχρι σήμερα παραμένει αδιάλλακτος στο αίτημα για ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της ΑΥΓΗΣ. Την ίδια στιγμή, δεν μας έχει καταβάλει ακόμη τον μισθό του Ιουνίου, ενώ στον αέρα παραμένει και η ομαλή μισθολογική ροή του επόμενου διαστήματος δημιουργώντας οικονομική ασφυξία στους εργαζόμενους. Παράλληλα, αρνείται να μας παράσχει διασφάλιση για την καταβολή των δεδουλευμένων και των παλαιότερων οφειλών οι οποίες φθάνουν τους 10 μισθούς ανά εργαζόμενο, ενώ η δηλωμένη πρόθεση και από τον πρόεδρο Στ. Κασσελάκη να μην γίνουν απολύσεις παραμένει διάτρητη όσο δεν παρουσιάζεται με συγκεκριμένο σχέδιο διασφάλισης των θέσεων εργασίας, τη στιγμή που και κανένα σχέδιο βιωσιμότητας και δημοσιογραφικής λειτουργίας δεν μας έχει κατατεθεί ακόμη.

Για τον λόγο αυτό, την Πέμπτη 11/07 καλούμε ακόμη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30πμ στην πλατεία Κουμουνδούρου ζητώντας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: -να επαναλειτουργήσει η καθημερινή έκδοση της ΑΥΓΗΣ, -να καταβληθούν τα τρέχοντα δεδουλευμένα Ιουνίου και να παρασχεθούν εγγυήσεις για καταβολή του μισθού Ιουλίου κι επιδόματος αδείας), όπως προβλέπεται μέχρι τις 31/07 -να διασφαλιστεί η καταβολή των παλαιότερων οφειλών, -να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας στην πράξη και να μην υπάρξει καμία απόλυση, -να μην γίνει καμία περικοπή στους μισθούς μας.

Στο ίδιο πλαίσιο, ζητάμε από την Πολιτική Γραμματεία να μας επιτραπεί να παρέμβουμε στη συνεδρίαση πριν ξεκινήσει η συζήτηση μεταξύ των μελών του οργάνου, προκειμένου να παρουσιάσουμε τη γραπτή δέσμη προτάσεων των εργαζομένων για την ενίσχυση της εφημερίδας. Μπροστά στο τείχος αδιαλλαξίας από την πλευρά του ισχυρού μετόχου να ξανα ανοίξει το ιστορικό έντυπο, στις προτάσεις μας περιλαμβάνεται και εναλλακτική επαναλειτουργία της καθημερινής έκδοσης σε ψηφιακή μορφή με μηδενικό κόστος κι ως μέσο οργανικής και δομικής διασφάλισης των θέσεων εργασίας.

Επιπλέον, καταγγέλλουμε το γεγονός ότι παρά τη δέσμευση και εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εργαζομένους της εφημερίδας την περασμένη Παρασκευή να δώσει η Διοίκηση στους εκπροσώπους των εργαζομένων όλα τα οικονομικά και λογιστικά στοιχεία της εφημερίδας, αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί. Στην ίδια συνάντηση, εξάλλου, κατατέθηκαν ως ιδέες σχέδια για πώληση της εφημερίδας σε ιδιώτη, για ενδεχόμενο συνδιαχείρισης μαζί με το κόμμα ή αυτοδιαχείρισης από τους εργαζόμενους, αφού τακτοποιηθούν όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες, με την επισήμανση ότι δεν έχουν επιλεγεί τα ακραία σενάρια, όπως η πτώχευση.

Από την πλευρά μας, ξεκαθαρίζουμε ότι ως εργαζόμενοι που ζούμε από τον μισθό μας δεν μπαίνουμε σε αυτή τη συζήτηση και επιπλέον θεωρούμε ότι υπό αυτό το αφήγημα γίνεται απόπειρα να μετακυλιστεί η ευθύνη της κακοδιαχείρισης των διοικήσεων και του ισχυρού μετόχου στις στους εργαζόμενους.

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε επίσης για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, ότι η απόφαση μας προκειμένου να κυκλοφορήσει λειψό, 48 σελίδων, και όχι πλήρες 64 σελίδων, το Κυριακάτικο Φύλλο 07.07 ελήφθη πολύ πριν τις συναντήσεις με την ηγεσία και τον πρόεδρο του κόμματος. Η ενέργειά μας θεμελιώθηκε ως ένα βήμα καλής θέλησης προκειμένου να προσέλθει στον διάλογο με ανοιχτό το καθημερινό φύλλο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που δυστυχώς δεν επαληθεύτηκε.
Θλίψη μας προκάλεσε ακόμη το γεγονός ότι διαβάζοντας την ύλη του παραπάνω φύλλου, οι αναγνώστες θα είχαν σχεδόν άγνοια ότι συνετελέσθη ένα εξαιρετικά σημαντικό ιστορικό, πολιτικό και κοινωνικό γεγονός, το κλείσιμο της πρωινής εφημερίδας της Αριστεράς μετά από 72 χρόνια λειτουργίας. Μάλιστα, στο φύλλο που κυκλοφόρησε “κόπηκαν” οι προτάσεις των συντακτών για θέματα σε σχέση με την ιστορικότητα της εφημερίδας και τη βιωματική διασύνδεση μέσα από ζωντανές μαρτυρίες ανθρώπων με αυτή..

Η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ 08.07.2024




Ειδήσεις σήμερα:

Μαρούσι: Οι τελευταίες στιγμές πριν και μετά το φονικό - Πώς ο δολοφόνος διαφεύγει μετά το μαχαίρωμα

Εκλογές σε Γαλλία και Βρετανία - Τα παράδοξα της κάλπης: Όταν οι περισσότερες ψήφοι δεν αρκούν για τη νίκη

Κύκλωμα εκβιαστών: Τα δύο αρχηγικά μέλη είχαν ερωτική σχέση - Στην οργάνωση και υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης