Κύκλωμα εκβιαστών: Ποια είναι η «Νάνσυ» - Της έχω δώσει πάνω από €120.000, καταγγέλλει επιχειρηματίας

Όπως υποστηρίζει, το κύκλωμα έχει βαθιές ρίζες και μετρά τουλάχιστον μια δεκαετία δράσης

Το κύκλωμα εκβιαστών που προσέγγιζε και απειλούσε καταστηματάρχες στην Αθήνα όπως αποκαλύπτει επιχειρηματίας, ήταν ένα κύκλωμα με βαθιές ρίζες, μετρώντας τουλάχιστον μια δεκαετία δράσης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε: «Ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή μαζί τους το ’17 ή το ’16. Ένας γνωστός μου, μου τη σύστησε (Νάνσυ) και μου λέει έχω ένα άτομο που μπορεί να σου δώσει λύση. Αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα χρόνια, το ξέρω εγώ ότι λειτουργεί, από εκεί και πέρα είναι αναγκαίο κακό».

Αναφορικά με το πόσα χρήματα ζητούσαν τα μέλη του κυκλώματος από τους επιχειρηματίες, φανέρωσε πως «για τα μαγαζιά ήταν γύρω στα δύο με τρία χιλιάρικα για την άδεια του κάθε μαγαζιού, για τα ξενοδοχεία ξεφεύγει, 10.000 – 15.000 ευρώ. Έχω δώσει στη συγκεκριμένη γυναίκα πάνω από 120.000 ευρώ».

Και συνέχισε: «Δεν παίζει το σενάριο να μην μπορείς, θα έχεις κυρώσεις άσχημες, δεν παίζει, θα σου κόψουν πρόστιμα, πήγαινε μετά στο πρόστιμο και πλήρωσε το έκανε και μία άλλη γνωστή μου, η οποία της φάνηκαν πολλά τα 2.500 και τελικά πλήρωσε 5.000 ευρώ».


Ποια είναι η «Νάνσυ»

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» είχε γράψει στην καταγγελία του, τον Απρίλιο, ο επιχειρηματίας από το κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, περιγράφοντας μια κυρία που συστήνεται ως Νάνσυ, η οποία λέει στους μαγαζάτορες ότι μπορεί να μεσολαβήσει, ώστε να μη σφραγιστεί η επιχείρηση τους, αλλά εννοείται με το αζημίωτο.

Οι Αδιάφθοροι της ελληνικής αστυνομίας, που ανέλαβαν δράση, ξεσκέπασαν μια πολυμελή συμμορία από ιδιώτες και δημοσίους υπαλλήλους, με αρχηγoύς μια 43χρονη γυναίκα από την Πάτρα και έναν 64χρονο άνδρα από την Αθήνα, ο οποίος είχε ως βασικό ρόλο την καθοδήγηση Τμηματάρχη Δημοτικού Αστυνομικού Τμήματος, για να δρα στο πλαίσιο της οργάνωσης.

Από την ακρόαση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των 14 συλληφθέντων, προκύπτει ότι είχαν στρατολογηθεί για την οργάνωση, μέλη από Δημόσιες Υπηρεσίες, καθώς και από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού. Μάλιστα, δύο από τους εμπλεκόμενους που δούλευαν στο ΥΠΠΟ, ήταν μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Σε περιπτώσεις που οι καταστηματάρχες και οι ξενοδόχοι, δεν δέχονταν να ενταχθούν υπό την προστασία της οργάνωσης, τα διευθυντικά στελέχη τους απειλούσαν ότι θα διενεργηθούν εκ νέου έλεγχοι στις επιχειρήσεις τους και ότι θα τους βεβαιωθούν παραβάσεις.

Συνήθως τα χρήματα τα έπαιρνε ο αδελφός της 43χρονης που κινούσε τα νήματα, και στη συνέχεια τα έκρυβε στο σπίτι της μητέρας τους.

Οι δωροδοκίες σε δημόσιους υπαλλήλους, διαρκούσαν λίγα δευτερόλεπτα και πραγματοποιούνταν είτε σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να φαίνονται τυχαίες, είτε σε κλειστούς χώρους όπου θα ήταν αδύνατο να τους δει κάποιος, όπως σε τουαλέτες καταστημάτων και σε αυτοκίνητα, ενώ κρατούσαν και τσίλιες για τυχόν «ύποπτα» άτομα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κύκλωμα εκβιασμού επιχειρηματιών: Ο ακριβός τρόπος ζωής υπαλλήλου της Πολεοδομίας πρόδιδε εγκληματικές ενέργειες

Κύκλωμα εκβιασμών: 23 εμπλεκόμενοι, 14 συλλήψεις - Οι αντιδράσεις από Περιφέρεια Αττικής, υπ. Πολιτισμού και ΠΑΣΟΚ

Κιρ Στάρμερ: Ο πρώτος Εργατικός Sir, στην «καμένη γη» που άφησαν πίσω τους οι Τόρις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr