Ζακ Κωστόπουλος: Κάθειρξη πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στην μεσίτη από το Εφετείο

Ζακ Κωστόπουλος: Κάθειρξη πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στην μεσίτη από το Εφετείο

Ο εισαγγελέας είχε πει «όχι» στα ελαφρυντικά, αλλά το δικαστήριο αναγνώρισε ομόφωνα τη χορήγηση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου στους δυο κατηγορούμενους

zak
Ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στην μεσίτη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε αποφασίσει την ενοχή, όπως και πρωτοδίκως, των δυο κατηγορούμενων ενώ είχε αναγνωρίσει και στους δυο ομόφωνα τη χορήγηση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου. Επιπλέον το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος στον κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος.

Είχε αρνηθεί τα ελαφρυντικά ο Εισαγγελέας

Ο Εισαγγελέας Στ. Κωσταρέλος είπε «όχι» στην αναγνώριση ελαφρυντικών στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός, πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους υποστηρίζοντας πως ο κοσμηματοπώλης εγκλώβισε τον Ζακ Κωστόπουλο και τον χτυπούσε με μανία μέσα στα σπασμένα γυαλιά, ενώ θα μπορούσε να μην τον εγκλωβίσει στο κατάστημα.

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά στο μεσίτη, ο εισαγγελέας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα όσα ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε αναφέρει στην απολογία του για να επισημάνει χαρακτηριστικά: «Δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση ότι χτυπούσε από αλτρουιστικά κίνητρα. Δεν υπήρξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του από το θύμα».

Νωρίτερα, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ζητήσει να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος, και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Άλλες δύο φορές είχε συλληφθεί για απάτη η Νάνσυ, η αρχηγός του κυκλώματος των εκβιαστών


Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Το διπλό φονικό στη λευκή αθηναϊκή έπαυλη το 1965

Φρίκη στις ΗΠΑ: 29χρονος σκότωσε και διαμέλισε 14χρονη τρανς που βρήκε μέσω της εφαρμογής Grindr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης