Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις παραλίες - «Έχουμε γύρω στις 9.000 καταγγελίες φέτος για παράνομες παραχωρήσεις», λέει ο Τσάπαλος

1.000 καταγγελίες για Χαλκιδική, Πάργα, Αίγινα και Ρόδο - Μέχρι τώρα έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 300.000 ευρώ

Αμείωτο το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών για τις παραχωρήσεις παραλιών με τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες να συνεχίζονται, καθώς όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm «έχουμε καταφέρει και εξυπηρετήσει πάνω από 1.800 και συνεχίζεται το ενδιαφέρον».

Σύμφωνα με τον κ. Τσάπαλο «μέσω της εφαρμογής mycoast καθιστούμε και τον πολίτη συμμέτοχο στο να μπορέσουμε να αποκαλύψουμε οποιεσδήποτε παρανομίες , παραβάσεις στις παραλίες. Φέτος έχουν συγκεντρωθεί γύρω στις 9.000 καταγγελίες όπου τις 1.000 από αυτές τις εξετάσαμε τις προηγούμενες πέντε ημέρες. Πήγαμε σε 14 παραλίες που συγκέντρωναν 1.000 καταγγελίες, μιλάμε για Χαλκιδική, Πάργα, Αίγινα, Ρόδο. Σε γενικές γραμμές η πλειονότητα των επιχειρηματιών έχει συμμορφωθεί, παρόλα αυτά ωστόσο υπήρχαν τρεις σφραγίσεις επιχειρήσεων».

Μέχρι τώρα έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 300.000 ευρώ, ενώ τα ποσά που συγκέντρωσε το κράτος σε σχέση με τις παραχωρήσεις παραλιών είναι θεαματικά υψηλότερα σε σχέση με το παρελθόν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΥΠΕΘΟ. «Υπάρχουν κάποιες παραλίες όπου καταφέραμε να πάρουμε το δεκαπλάσιο τίμημα από ότι παίρναμε τα προηγούμενα χρόνια» πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Στον τελικό με φοβερή ανατροπή και υπογραφή του 16χρονου Γιαμάλ η Ισπανία, 2-1 την Γαλλία - Δείτε τα γκολ

Μενίδι: Από υπαίθριο χώρο εγκαταλελειμμένου εργοστασίου ξεκίνησε η φωτιά, καταστράφηκαν δύο εργοστάσια

ΑΑΔΕ: «Σκανάρισμα» της εφορίας ανά εξάμηνο για ανασφάλιστα ΙΧ, ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας - Έως 10.000 ευρώ τα πρόστιμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr