Συνελήφθη Βουλγάρα που εμπλέκεται σε 17 παράνομες υιοθεσίες

Σε βάρος της είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης και συνελήφθη από τις αρχές της πατρίδας της στο Μπουργκάς

Σε τουλάχιστον 17 περιπτώσεις παράνομης υιοθεσίας βρεφών που γεννήθηκαν σε νοσοκομείο της Κατερίνης από το 2013 ως το 2015 έναντι αμοιβής, φέρεται να είχε ρόλο μεσολαβητή μια Βουλγάρα η οποία συνελήφθη από τις αρχές της πατρίδας της στο Μπουργκάς.

Η αλλοδαπή ήταν καταζητούμενη από τις ελληνικές αρχές, καθώς σε βάρος της είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης, που της είχε ασκήσει δίωξη για εμπορία ανθρώπων. Κατά την διάρκεια ελέγχου που της έκαναν οι Βούλγαροι αστυνομικοί στην πόλη Καμένο, διαπιστώθηκε πως εκκρεμούσε το διωκτικό έγγραφο κι έτσι την οδήγησαν στην Εισαγγελία του Μπουργκάς.

Με απόφαση του τοπικού Επαρχιακού Δικαστηρίου διατάχθηκε η προφυλάκισή της ώσπου να αποφασιστεί αν και πότε θα εκδοθεί στην Ελλάδα, αφού κατηγορείται και στην πατρίδα της για τις παράνομες υιοθεσίες, καθώς οι μητέρες των βρεφών που πουλήθηκαν μέσω του κυκλώματος ήταν νεαρές Βουλγάρες.



Ειδήσεις σήμερα:

Ιρλανδή αεροσυνοδός ξυλοκοπήθηκε από τον άνδρα της, προσπάθησε να αυτοκτονήσει και τώρα αντιμετωπίζει δίωξη στο Ντουμπάι!

Έρευνα για οργανωμένο έγκλημα σε Μύκονο και νησιά με άρση τηλεφωνικού απορρήτου ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Παιδί 2 ετών πλακώθηκε από μαρμάρινο τραπέζι, έπαθε ρήξη ήπατος και σπλήνας και σώθηκε σε «Γεννηματάς» και «Αγία Σοφία»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr