Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο με τους «κοιλιόδουλους» κλέφτες ενώ ανοίγουν ψυγεία με σφολιάτες και παγωτά

Καρέ - καρέ οι κινήσεις τους, από την ώρα που φτάνουν στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος έως και την αποχώρησή τους

Αλμυρό ή γλυκό; Μπορεί να αποτελεί ένα από τα πιο συχνά διλήμματα, αλλά όχι για όλους, όπως απέδειξαν περίτρανα ο 35χρονος και ο συνεργός του που μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες κατηγορούνται ότι... δοκίμασαν και από τα δύο, ανοίγοντας καταψύκτες από καταστήματα ψιλικών ειδών στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Αδιάψευστος μάρτυρας, άλλωστε, είναι και το βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύει το protothema.gr από την πρώτη περίπτωση που «χτύπησαν» οι δύο άντρες τα ξημερώματα της Πέμπτης, 13 Ιουνίου. Σε αυτό αποτυπώνονται καρέ - καρέ οι κινήσεις τους, από την ώρα που φτάνουν στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος έως και την αποχώρησή τους, αφού πρώτα παραβίασαν τις κλειδαριές και έκλεψαν 151 κατεψυγμένα, κυρίως αλμυρά, προϊόντα, αξίας 1.000 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί ότι οι δύο άντρες για τουλάχιστον 15 λεπτά προσπαθούσαν να ανοίξουν τους καταψύκτες και να φορτώσουν την λεία τους, δίχως να τους ανησυχεί ιδιαίτερα αν τυχόν περάσει κάποιος περαστικός και ότι καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας. Κι όταν είδαν ότι κάποιοι πέρασαν από το πεζοδρόμιο, εκείνοι ατάραχοι έσκυψαν για να κρυφτούν πίσω από τους καταψύκτες, όσο τα αυτοκίνητα συνέχισαν να περνούν από τον κεντρικό δρόμο.

Δείτε το βίντεο:



Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, οι δύο άντρες άδειασαν τα ψυγεία παίρνοντας από κατεψυγμένα καλαμαράκια και κοτομπουκιές, μέχρι σφολιάτες και πίτσες, ενώ αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο ένας εκ των δύο επισκέπτεται το κατάστημα για να κλέψει.

Λίγες ημέρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα το βράδυ της 25ης Ιουνίου, οι δύο άντρες έβαλαν στο «μάτι» κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ - ψιλικών που βρίσκεται στην ίδια περιοχή και αφού πλησίασαν στο ψυγείο άρπαξαν ένα ολόκληρο κιβώτιο με παγωτά.

Εις βάρος του 35χρονου κατηγορούμενου ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για σήμερα, Τετάρτη. Ο φερόμενος ως συνεργός του είχε συλληφθεί το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 35χρονου, Γιάννη Μανδράου, υπάρχουν επιφυλάξεις για το κατηγορητήριο καθώς ο εντολέας του υποστηρίζει ότι ήταν μια στιγμιαία πράξη και όχι κατά επάγγελμα, όπως του αποδίδεται. Επιπλέον, υπάρχουν αποδεδειγμένα ελαφρυντικά καθώς ο εντολέας του είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών που παρακολουθεί πράγματα απεξάρτησης στον ΟΚΑΝΑ.


Ειδήσεις σήμερα:

Ιρλανδή αεροσυνοδός ξυλοκοπήθηκε από τον άνδρα της, προσπάθησε να αυτοκτονήσει και τώρα αντιμετωπίζει δίωξη στο Ντουμπάι!

Έρευνα για οργανωμένο έγκλημα σε Μύκονο και νησιά με άρση τηλεφωνικού απορρήτου ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Παιδί 2 ετών πλακώθηκε από μαρμάρινο τραπέζι, έπαθε ρήξη ήπατος και σπλήνας και σώθηκε σε «Γεννηματάς» και «Αγία Σοφία»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr