Πάτρα: «Με κρατούσε σφιχτά, είχε φοβηθεί» λέει ο αστυνομικός που πήρε αγκαλιά τον ηλικιωμένο για να τον σώσει από τη φωτιά

«Η εικόνα ήταν τρομακτική» είπε σε δηλώσεις του - «Η φωτιά είχε φτάσει πίσω από τα σπίτια, ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος και ζητούσε βοήθεια» - Δείτε βίντεο

Ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος είναι ο αστυνομικός που με προσωπική του παρέμβαση παρέμβαση πήρε στα χέρια του έναν ηλικιωμένο για να τον απομακρύνει από το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Πάτρα.

Η ανθρώπινη κίνηση του αστυνομικού να κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά του τον ηλικιωμένο άνδρα προκειμένου να τον μεταφέρει σε ασφαλές σημείο μακριά από τη φωτιά και τους καπνούς κι από την άλλη η εικόνα του ανήμπορου παππού να έχει αγκαλιάσει φοβισμένος από το λαιμό τον αστυνομικό, συγκίνησε αρκετό κόσμο.

Εικόνες που καταγράφηκαν από τηλεοπτικό συνεργείο και μεταδόθηκαν live γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να «πλημμυρίσει» το διαδίκτυο από χιλιάδες μπράβο και χειροκροτήματα του κόσμου προς το πρόσωπο της ελληνικής αστυνομίας και του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου. Ο ίδιος σε τοπικό site της Πάτρας ανέφερε πως η εικόνα της φωτιάς ήταν τρομακτική, ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος και ζητούσε βοήθεια».

Δείτε βίντεο από τη διάσωση του ηλικιωμένου μετά το 02:30:



«Η φωτιά είχε φτάσει πίσω από τα σπίτια, ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος και ζητούσε βοήθεια. Οι εντολές μας ήταν άμεσα να εκκενώσουμε τα σπίτια και το κάναμε με όλες τις δυνάμεις που είχαμε« πρόσθεσε και τόνισε: «Ενημερώθηκα για έναν ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος βρισκόταν στο τελευταίο σπίτι στο ύψος της φωτιάς και δεν μπορούσε να περπατήσει. Μου ζήτησαν να τον βοηθήσω, κάτι το οποίο θα το έκανα έτσι κι αλλιώς και πήγα μαζί με συναδέλφους μου. Τον σήκωσα στην αγκαλιά μου, με κρατούσε σφιχτά ο άνθρωπος, είχε φοβηθεί γιατί φώναζε και δεν τον άκουγε κανένας. Οι συνάδελφοι μου άνοιξαν τον δρόμο και καταφέραμε να τον κατεβάσουμε. Για καλή μας τύχη προλάβαμε. Μαζί με τους πυροσβέστες και τη βοήθεια των κατοίκων καταφέραμε να περιορίσουμε τη φωτιά».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της φωτιάς, άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο». Ταυτόχρονα οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ επενέβησαν στην εκκένωση του Οίκου φροντίδας ηλικιωμένων «Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο».

Ειδήσεις σήμερα:

Υπάλληλος κατασκευαστικής ο Κινέζος που φέσωσε με €3.500 ιδιοκτήτη Airbnb - Έκανε τηλεφωνήματα στην εταιρεία του

Η ανάρτηση Αντετοκούνμπο για τη σημαία και η συγκίνηση της Ντρισμπιώτη - Δείτε τι έγραψαν στα social media

Ιρλανδή αεροσυνοδός ξυλοκοπήθηκε από τον άνδρα της, προσπάθησε να αυτοκτονήσει και τώρα αντιμετωπίζει δίωξη στο Ντουμπάι!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr