Ήταν ένας μαραθώνιος, λέει ο γιατρός που έκανε την πρωτοποριακή επέμβαση στο δίχρονο παιδάκι στο «Γεννηματάς»

Το περιστατικό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει με το δύο ετών παιδί ξένων που έκαναν διακοπές στην Κέρκυρα, όταν συνέβη ο τραυματισμός του, αναφέρεται ως ένα από ελάχιστα περιστατικά παγκοσμίως

Για την πρωτοποριακή επέμβαση που πραγματοποίησε στο δίχρονο παιδάκι στο Γενικό Νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς», μίλησε στο protothema.gr ακτινολόγος Νικόλαος Πτώχης. Υπενθυμίζεται ότι το παιδί είχε ατύχημα όταν μαρμάρινο τραπέζι έπεσε στην κοιλιά του και πλέον βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση στο «Αγία Σοφία».

Στο μεταξύ ως μια κορυφαία στιγμή για την ιατρική και το σύστημα δημόσιας υγείας, ως ένα επίτευγμα, χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, την επέμβαση που διενεργήθηκε απο τον επεμβατικο ακτινολογο του νοσοκομείου Γ. Γεννηνατας, στο παιδάκι που είχε τραυματιστεί βαρύτατα στη διάρκεια των διακοπών του.

Σύμφωνα με τον καταξιωμένο λειτουργό του ΕΣΥ, πρόκειται για ένα περιστατικό υψηλής ευθύνης και καθήκοντος, όπως όλα όσα καλείται να διαχειριστεί καθημερινά στο νοσοκομείο που υπηρετεί. Και κυρίως για μια απτή απόδειξη της συνεργασίας ΕΚΑΒ, γιατρών, διοικητών, που πρέπει να υπάρχει και που τόσο πολύ χρειάζεται στη λειτουργία του το σύστημα υγείας.

«Καθε στιγμή που καλούμαστε να δούμε ένα περιστατικό πολύ σοβαρό και σπάνιο, ενεργοποιούνται τα ιατρικά αντανακλαστικα μας, πολύ δε περισσότερο αν πρόκειται για ανήλικο. Αναλογης βαρύτητας και επικινδυνότητας περιστατικό είχαμε αντιμετωπίσει στο Γ. Γεννηματάς προ δύο χρόνων» λέει στο protothema.gr ο κ. Πτώχης.

Το πρόσφατο περιστατικό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει με το δύο ετών παιδί αλλοδαπών που έκαναν διακοπές στην Κέρκυρα, όταν συνέβη ο τραυματισμός του, αναφέρεται ως ένα από ελάχιστα περιστατικά παγκοσμίως.

«Η επέμβαση κράτησε περίπου 3,5 ώρες. Μεσω της μηριαίας αρτηρίας του παιδιού αποκαταστήσαμε πρώτα τον διαχωρισμό αορτής που είχε υποστεί και στη συνέχεια τις πολύ σοβαρές βλάβες στον σπλήνα και το ηπαρ» περιγράφει ο επεμβατικος ακτινολόγος.

Ωστόσο, για να γίνει αυτό, έπρεπε να σταθεροποιηθει ο μικρός ασθενής μετά τον βαρύ τραυματισμό του. «Ηταν ένας μαραθώνιος, ήταν μια αλυσίδα ιατρικής γνώσης και προσφοράς» λέει εξηγώντας πως το παιδί διακομίστηκε από την Κέρκυρα στο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου και παρέμεινε στη ΜΕΘ επί πέντε ημέρες, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση της υγείας του αλλά και να είναι εφικτή η διενέργεια αυτής της σοβαρής και απαιτητικής επέμβασης.

Πλεον, το 2 χρόνων παιδί βρίσκεται για την ανάρρωση του στο Παίδων, με τους γονείς του, (Ελβετός πατέρας και Ιταλίδα μητερα) να εκφράζουν συνεχώς την ευγνωμοσύνη τους και τις ευχαριστίες τους σε όλους τους εργαζόμενους των νοσοκομείων που συνεργάστηκαν για το παιδί τους, σώζοντας του τη ζωή.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπάλληλος κατασκευαστικής ο Κινέζος που φέσωσε με €3.500 ιδιοκτήτη Airbnb - Έκανε τηλεφωνήματα στην εταιρεία του

Η ανάρτηση Αντετοκούνμπο για τη σημαία και η συγκίνηση της Ντρισμπιώτη - Δείτε τι έγραψαν στα social media

Ιρλανδή αεροσυνοδός ξυλοκοπήθηκε από τον άνδρα της, προσπάθησε να αυτοκτονήσει και τώρα αντιμετωπίζει δίωξη στο Ντουμπάι!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr