Υποκλοπές: Μπαίνει στο επόμενο στάδιο η εισαγγελική έρευνα

Ποιοι κατέθεσαν ως ύποπτοι και ποιοι ως μάρτυρες

Στο επόμενο στάδιο εισέρχεται η έρευνα που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν τέσσερα άτομα ως ύποπτοι, αλλά και τις καταθέσεις ως μαρτύρων.

Μέχρι στιγμής, τέσσερα άτομα έδωσαν εξηγήσεις στον κ. Ζήση ως ύποπτοι για τη διάπραξη αδικημάτων, που σχετίζονται με παραβιάσεις τηλεφωνικού απορρήτου και της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα.

Και οι τέσσερεις παρέδωσαν υπομνήματα μέσω των συνηγόρων τους στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος τα μελετά, μαζί με τα ευρήματα που συνέλεξε από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε πρόσφατα στα γραφεία της ΕΥΠ.

Πιθανολογείται, ότι ο κ. Ζήσης θα στείλει κλήσεις και σε άλλα άτομα προκειμένου να προσέλθουν να καταθέσουν ως ύποπτοι για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Οι τέσσερις που ήδη έχουν κληθεί και καταθέσει, είναι ιδιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι από διαφορετικές θέσεις ο καθένας συμμετείχαν στις εταιρείες που έχουν αναφερθεί ως εμπλεκόμενες στις τηλεφωνικές υποκλοπές και υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής τους στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.



Ποιοι κατέθεσαν ως μάρτυρες



Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πέραν του δικηγόρου Γρηγόρη Δημητριάδη που διετέλεσε σε νευραλγική θέση στο Μέγαρο Μαξίμου και εκλήθη ως μάρτυρας, έχουν κληθεί και έχουν εξεταστεί ως μάρτυρες η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου η οποία διετέλεσε υπεύθυνη εισαγγελέας για την ΕΥΠ κατά τον κρίσιμο χρόνο των καταγγελιών και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, ο οποίος κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα ήταν επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.


Οι καταθέσεις όσων κλήθηκαν με την ιδιότητα του μάρτυρα μελετώνται από τον κ. Ζήση και συσχετίζονται, τόσο με τις εξηγήσεις που έδωσαν οι τέσσερεις οι οποίοι κλήθηκαν ως ύποπτοι, όσο και με τα κρίσιμα για την έρευνα ευρήματα που εντόπισε ο αντεισαγγελέας, όταν έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο στην ΕΥΠ παρουσία δύο πραγματογνωμόνων που είχαν οριστεί από τον σχετικό κατάλογο που υπάρχει το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Πάντως, το πόρισμα του κ. Ζήση αναμένεται με το νέο δικαστικό έτος (16 Σεπτεμβρίου 2024). Το πόρισμα και όλη η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία με πρωτοβουλία της αναβάθμισε την έρευνα που είχε ξεκινήσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την ανάθεσε στον κ. Ζήση. Η κυρία Αδειλίνη θα έχει τον τελευταίο λόγο για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Τι θα συζητήσουν στην Ουάσινγκτον και ποιοι θα είναι μαζί τους - Στις 23:00 η συνάντηση

Βρετανία: Ανθρωποκυνηγητό για άνδρα με βαλλίστρα που σκότωσε τρεις γυναίκες - «Ακούσαμε ουρλιαχτά και μετά το χάος»

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 38χρονος προπονητής που κατηγορείται ότι βίαζε και έδειχνε πορνό σε 15χρονες αθλήτριες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr