Κύκλωμα εκβιαστών: Στη φυλακή δύο από τους οχτώ κατηγορούμενους που απολογήθηκαν

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους - Την Πέμπτη οι απολογίες των αρχηγών - Συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται 14 άτομα

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν αργά σήμερα το βράδυ μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους στον ανακριτή οι δυο από τους οκτώ κατηγορούμενους για το κύκλωμα εκβιαστών επιχειρηματιών στο κέντρο της Αθήνας και άλλες περιοχές.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα αφέθηκαν σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Αύριο Πέμπτη στον ανακριτή απολογούνται οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες ανάμεσά τους και η περιβόητη Νάνσυ, από τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος.

Συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται 14 άτομα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Η δράση των κατηγορουμένων αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δυο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ' επάγγελμα κατ' εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση άνω 120.000 ευρώ.

Οι αρχές άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της δυσώδους αυτής υπόθεσης έπειτα από καταγγελία που δέχθηκαν. Στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησαν διαπίστωσαν ότι οι υπάλληλοι τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023 εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στο κέντρο της Αθήνας, για να τους δίνουν χρήματα και να γλιτώνουν τη βεβαίωση παραβάσεων από τη δημοτική αστυνομία.

Ειδήσεις σήμερα:

Τάκης Φύσσας: Χορεύει με την κόρη του στο TikTok

Αττική: Βίντεο από τη δράση 63χρονου «ελαφροχέρη» που παρίστανε τον πελάτη και «άδειαζε» κοσμηματοπωλεία

Ζακ Κωστόπουλος: Στη φυλακή ο μεσίτης, σε κατ’ οίκον περιορισμό ο κοσμηματοπώλης - Μειώθηκαν οι ποινές τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr