Ιερόσυλος άρπαξε τάματα από ναό στην Ηλεία

Εντοπίστηκε ο δράστης που φέρεται ότι ομολογήσει την διάρρηξη

Εξιχνιάστηκε η… αποδοτική εισβολή ενός ιερόσυλου που είχε γίνει την περασμένη Πέμπτη σε μια εκκλησία στην περιοχή των Καβασίλων Ηλείας και εντοπίστηκε ο δράστης που φέρεται ότι ομολογήσει την διάρρηξη, όμως η πλούσια λεία του δεν έχει βρεθεί και οι έρευνες συνεχίζονται.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Ελέγχου Παραβατικότητας Ευπαθών Ομάδων διαπίστωσαν ότι αυτός που είχε παραβιάσει την εκκλησία και είχε κλέψει τάματα αξίας 1.000 ευρώ, ήταν ένας Ρομά ο οποίος προσήχθη και παραδέχθηκε την εμπλοκή του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και αφέθηκε ελεύθερος, καθώς είχαν περάσει τα χρονικά όρια του αυτοφώρου.

Έκλεψε χρυσαφικά από ηλικιωμένη

Με διάφορα προσχήματα πλησίασε μια 82χρονη που καθόταν σε ένα παγκάκι στην πόλη των Ιωαννίνων μια άγνωστή της γυναίκα και, αφού απέσπασε την προσοχή της, έβγαλε με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε στο λαιμό της χωρίς να γίνει αντιληπτή. Η κλοπή, που έγινε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια, ταυτοποιήθηκε ως δράστιδα μια 36χρονη Ρομά και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Σε θερινή έξαρση, τετραπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι - Έως πότε θα διαρκέσει

Καιρός - Θοδωρής Κολυδάς: Γιατί θα ανέβει και άλλο η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Ανησυχία για τους Εβραίους στην Ευρώπη, αντιμέτωποι με κύμα αντισημιτισμού λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr