Σε δίκη ο τραπερ Ricta για τον σοβαρό τραυματισμό 23χρονου φοιτητή - Τι λέει το βούλευμα

Σε δίκη ο τραπερ Ricta για τον σοβαρό τραυματισμό 23χρονου φοιτητή - Τι λέει το βούλευμα

Ο 25χρονος τράπερ και ο φίλος του παραπέμπονται σε δίκη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης

Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια ο Ricta - Απολογείται στον ανακριτή
Με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης παραπέμπονται να δικαστούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο γνωστός τραπερ Ricta και ο 24χρονος φίλος του που κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά έναν 23χρονο φοιτητή, τον περασμένο Ιανουάριο, έξω από νυχτερινό μαγαζί διασκέδασης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, οι δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι μετά τις απολογίες τους πήραν τον δρόμο για τη φυλακή, παραπέμπονται να δικαστούν για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, κατά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού, όπως ήταν η ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε αρχικά.

Μεταξύ άλλων, στο βούλευμα περιγράφεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι προκάλεσαν στον παθόντα βαριά σωματική βλάβη, και δη κίνδυνο ζωής, βαριά και μακροχρόνια ασθένεια.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα φαίνεται πως έγιναν στις 02.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου, όταν ο 25χρονος τράπερ μαζί με τον 24χρονο φίλο του, φέρεται να επιτέθηκαν στον νεαρό, ο οποίος βρισκόταν μαζί με δύο φιλικά του πρόσωπα. Ο 25χρονος τραπερ κατηγορείται ότι χτύπησε τον φοιτητή με το κεφάλι στο πρόσωπο, ενώ ο φίλος του τον χτύπησε με κλωτσιά στον θώρακα με αποτέλεσμα το θύμα να πέσει με δύναμη στο έδαφος και να χτυπήσει το κεφάλι του. Αφορμή για την επίθεση στο φοιτητή φαίνεται πως ήταν ότι ο 23χρονος μόλις είδε τον τραπερ του είπε "εσύ είσαι διάσημος” και τότε ο μουσικός τον κάλεσε κοντά του και του απάντησε “τι είπες ρε, εγώ είμαι διάσημος, έλα εδώ”, ενώ στη συνέχεια τον χτύπησε με "κουτουλιά", ενώ ο δεύτερος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον κλώτσησε με δύναμη στον θώρακα, με συνέπεια ο φοιτητής να πέσει κάτω και να χτυπήσει στο πίσω μέρος του κεφαλιού, χάνοντας για λίγα λεπτά τις αισθήσεις του.

Κλείσιμο
Οι δύο κατηγορούμενοι, μετά την πράξη τους, προσπάθησαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο θύμα και στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο, ενώ ο 23χρονος μεταφέρθηκε από τους φίλους του στο σπίτι του. Το απόγευμα της επόμενης ημέρας, ωστόσο, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΑΧΕΠΑ και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, καθώς διαπιστώθηκε ότι φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αιμάτωμα στο κεφάλι.

Οι απολογίες

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, οι κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν τις αποδιδόμενες εις βάρος τους κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν. Ο τραπερ υποστήριξε ότι επιτέθηκε καθώς θεώρησε ότι τον ειρωνεύτηκε ο φοιτητής, ότι δε τον χτύπησε με δύναμη, ότι δεν ήθελε να του προκαλέσει κακό, ότι μόλις αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης προσπάθησε να τον βοηθήσει, ότι αποχώρησε μόλις ο παθών συνήλθε και ότι μετάνιωσε για τη πράξη του.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι δεν ακούμπησε με το πόδι του το σώμα του παθόντος, ότι προσπάθησε να τον βοηθήσει φέροντας του νερό, ότι ενεπλάκη γιατί θεώρησε ότι πρέπει να υποστηρίξει τον φίλο του και ότι ζητάει συγνώμη από τον παθόντα και την οικογένειά του.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα, "τα αποδεικτικά στοιχεία αποδομουν πλήρως τους ανώτερου ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, καθιστώντας την υπερασπιστική τους επιχειρηματολογία λογικά αποδυναμωμένη και αποδεικτικά μετέωρη".

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας του φοιτητή, Παυλος Καρκάλης, "η δικαιοσύνη οφείλει να δει το αδίκημα σε όλη του τη διάσταση και να τιμωρήσει τους δράστες ανάλογα με τη βαρύτητα της πράξης και τον κίνδυνο της ζωής - τον άμεσο κίνδυνο της ζωής στον οποίον τέθηκε ο Παναγιώτης ο οποίος ακόμα έχει μια ιατρική πορεία με επεμβάσεις αποκατάστασης, με μία ισόβια παραμόρφωση και βρίσκεται σε μια διαδικασία που ιατρικά έχει ακόμα δρόμο".

Τόνισε, δε, ότι "ακόμα δε γνωρίζουμε για πόσο χρόνο ή χρόνια θα λαμβάνει βαριά φαρμακευτική αγωγή. Πρόκειται για μια διαδικασία που ακόμα είναι σε εξέλιξη. Εμείς δε μπορούμε παρά μόνο να σεβαστούμε την απόφαση της δικαιοσύνης η οποία τους παραπέμπει για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη αν και θεωρούσαμε από την αρχή ότι θα πάνε για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Άλλωστε, το αδίκημα που κατηγορούνται είναι βάρη κακούργημα και προβλέπει ποινή κάθειρξης. Ελπίζουμε ότι ένορκοι και τακτικοί δικαστές θα απομείνουν δικαιοσύνη", υπογράμμισε ο κ. Καρκάλης.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγγλία: Έφτιαξε ελληνική ταβέρνα στον κήπο του για να τιμήσει τον πατέρα του και δωρίζει τις εισπράξεις σε φιλανθρωπίες

Κρήτη: Έρευνες για τον θάνατο της 17χρονης Νικολέτας - Το βίντεο που εξετάζεται για διαδικτυακό bullying

Επιχείρηση «καταστρέψτε τη θέα» στον Άλιμο: Παλιά αυτοκίνητα του δήμου μεταφέρθηκαν μπροστά από παραλιακά μαγαζιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης