Κρήτη: Απίστευτες εικόνες στον Μπάλο - Βουτάνε μέχρι τον λαιμό από το πλοίο για να φτάσουν στην παραλία

Κρήτη: Απίστευτες εικόνες στον Μπάλο - Βουτάνε μέχρι τον λαιμό από το πλοίο για να φτάσουν στην παραλία

Η πλωτή εξέδρα για την ομαλή αποβίβαση των επισκεπτών θα τοποθετηθεί τη Δευτέρα αλλά είναι άγνωστο ποιος έδωσε την άδεια έως τότε οι τουρίστες να ζουν στιγμές από την... απόβαση στη Νορμανδία

mpalos
Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες φωτογραφίες από τον Μπάλο στην Κρήτη όπου τουρίστες κατεβαίνουν από το πλοίο και μπαίνουν στο νερό μέχρι τον λαιμό προκειμένου να φτάσουν στην παραλία.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν, οι τουρίστες αναγκάζονται να βουτήξουν στο νερό προκειμένου να προσεγγίσουν την παραλία λόγω της απουσίας πλωτής εξέδρας που θα επέτρεπε την ομαλή επιβίβαση και αποβίβαση.

Ωστόσο, ενώ οι περισσότεροι είναι προετοιμασμένοι για να… βραχούν φορώντας ήδη τα μαγιό τους, για τους ηλικιωμένους ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος μιας και χρειάζονται βοήθεια. Την ίδια ώρα, όπως σημειώνουν τοπικά Μέσα, η κατασκευή της εξέδρας έχει υλοποιηθεί και η τοποθέτησή της αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Βέβαια είναι απορίας άξιο ποιος έδωσε την άδεια για την αποβίβαση των εκδρομέων σε στιλ... απόβαση στη Νορμανδία, καθώς είναι σαφές πως εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Οι οργανωτές των εκδρομών θα μπορούσαν να περιμένουν μέχρι να τοποθετηθεί η εξέδρα και να μην διακινδυνεύουν την ασφάλεια των εκδομέων που είναι και άγνωστο αν είχαν εκ των προτέρων ενημερωθεί πως θα ζούσαν σκηνές...  στρατιωτικής επιχείρησης. 

Δείτε βίντεο:

 

Οι παραπάνω εικόνες δημοσιεύτηκαν στην σελίδα στο Facebook, e-kissamos, με τον διαχειριστή της ομάδας, Σταύρο Καρεφυλλάκη να επισημαίνει χαρακτηριστικά πως η απόφαση για την κατασκευή της πλωτής πλατφόρμας έχει ληφθεί εδώ και έναν μήνα και πως είναι θέμα χρόνου να λυθεί το πρόβλημα.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media:

mpalo__1_
mpalo__2_
Ολόκληρη η ανάρτηση:

Τα ΜΜΕ των Χανίων που θυμούνται την Κίσσαμο μόνο όταν διαβάσουν κάτι στα κισσαμίτικα social media να χαλαρώσουν λίγο γιατί καμιά "επιτυχία" δεν πέτυχαν χθες κατά αποκλειστικότητα, ούτε άλλαξε χθές την απόφαση του το υπουργείο.

Η απόφαση αυτή έχει παρθεί εδώ και έναν μήνα και είναι θέμα χρόνου να λυθεί το πρόβλημα. Ότι ο χρόνος στην Κίσσαμο περνά αργά είναι ένα άλλο θέμα, γι' αυτό και συνεχίζουμε τις δημοσιεύσεις. Παρακάτω η ανακοίνωση προ μηνός 


Νέα αλλαγή στην θαλάσσια προσέγγιση του Μπάλου.

Με τη χρήση πλωτής εξέδρας έως ότου τοποθετηθούν πλωτοί ναυδέτες (μεγάλοι σημαντήρες) και αγκυροβόλια θα γίνεται η αποβίβαση των επισκεπτών του Μπάλου.

Αυτό ορίζει η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Τρίτη (Τεύχος Δ’ 381/11.06.2024 ).

Ουσιαστικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος υιοθετεί την πρόταση του Δήμου Κισσάμου έτσι ώστε η αποβίβαση όλων των επιβατών να γίνεται στην πλωτή εξέδρα (μέχρι και φέτος μια εταιρεία χρησιμοποιούσε την πλωτή εξέδρα στο εξής θα την χρησιμοποιούν όλες) έως ότου τοποθετηθούν οι ναυδέτες.


Ειδικότερα η υπουργική απόφαση ορίζει ότι «η προσέγγιση, πραγματοποίηση στάσεων (αγκυροβολιά) και παραμονή από πλωτά μέσα στον θαλάσσιο χώρο πλησίον της παραλίας, για τη λήψη θαλάσσιου λουτρού των περιηγητών. Η πραγματοποίηση στάσεων (αγκυροβολιά) και η παραμονή στον θαλάσσιο χώρο από μηχανοκίνητα (εσωλέμβια και εξωλέμβια) πλωτά μέσα πραγματοποιείται μόνο με πρόσδεση στους προβλεπόμενους πλωτούς ναυδέτες. Μέχρι την έκδοση του Σχέδιου Διαχείρισης καθώς και την ρύθμιση θεμάτων καθολικής προσβασιμότητας, η προσέγγιση των επισκεπτών από τα πλωτά μέσα στην παραλία θα πραγματοποιείται με χρήση πλωτής εξέδρας. Μέχρι την τοποθέτηση των ναυδέτων επιτρέπεται η αγκυροβόληση εκτός λιβαδιών Ποσειδωνίας (οικότοπος προτεραιότητας )».

«Θέλω να αναφέρω την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην αποβίβαση και επιβίβαση στο μεγάλο καράβι των 800-900 επιβατών στο Μπάλο. Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι το λαιμό για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας. Τα μεγάλα σε ηλικία άτομα είναι αδύνατον να περπατήσουν. Οι περισσότεροι έμειναν στο πλοίο από φόβο. Μόνο καμιά 40αρια άτομα κατέβηκαν και όλοι γύρισαν πίσω θυμωμένοι και απογοητευμένοι» αναφέρει γυναίκα στο zarpanews.gr, τα παιδιά της οποίας ήρθαν από την Αμερική με φιλοξενούμενούς τους και επισκέφθηκαν την περιοχή την περασμένη εβδομάδα.

Η πλωτή εξέδρα

Το τοπικό Μέσο flashnews.gr επίσης δημοσίευσε φωτογραφίες από την πλωτή εξέδρα που τώρα είναι στο λιμάνι της Κισσάμου και  εντός του Σαββατοκύριακου θα μεταφερθεί στον Μπάλο από την «Κοινοπραξία Ναυτικών Εταιρειών Κρητικές Ημερήσιες Κρουαζιέρες» στο όνομα της οποίας δόθηκε η έγκριση με στόχο από τη ερχόμενη Δευτέρα 15/7 να γίνεται κανονικά και με ασφάλεια η αποβίβαση και επιβίβαση των επισκεπτών.
ploti2
ploti1
ploti
Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καύσωνας μέχρι τις 19 Ιουλίου - Έως 43 βαθμούς Κελσίου θα δείξουν τα θερμόμετρα

Βρετανία: Ο δράστης του μακελειού με τη βαλλίστρα μπορεί να κράτησε για ώρες ομήρους τις 3 γυναίκες πριν τις σκοτώσει

CNN: Ομπάμα και Πελόζι ανησυχούν για τον Μπάιντεν, αλλά δεν μπορούν να τον πείσουν να αποσυρθεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης