Θεσσαλονίκη: Επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή σε 65χρονο που απείλησε ότι θα κάψει ζωντανή τη σύζυγό του

Θεσσαλονίκη: Επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή σε 65χρονο που απείλησε ότι θα κάψει ζωντανή τη σύζυγό του

«Θα είσαι το επόμενο θύμα» φέρεται να της είπε - «Φοβάμαι γιατί έχει εμμονή με τις γυναικοκτονίες, ασκεί λεκτική βία εις βάρος μου τα τελευταία χρόνια και έκανα υπομονή» ανέφερε στους αστυνομικούς η γυναίκα

lektikivia2
Ένοχος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας 65χρονος άντρας που απείλησε ότι θα κάψει ζωντανή τη σύζυγό του και ότι θα είναι το επόμενο θύμα γυναικοκτονίας.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη έπειτα από την καταγγελία που υπέβαλε στην αστυνομία η παθούσα και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 65χρονης γυναίκας, το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής όταν ο επί 25 χρόνια σύζυγός της ξεκίνησε, για ασήμαντη αφορμή, να την βρίζει αισχρά και να την απειλεί ότι θα τη σκοτώσει.

"Φοβάμαι γιατί έχει εμμονή με τις γυναικοκτονίες. Ασκεί λεκτική βία εις βάρος μου τα τελευταία χρόνια και έκανα υπομονή. Στις 7 Ιουλίου ξεκίνησε να με βρίζει και, μεταξύ άλλων, μου είπε ότι "θα σε εκδικηθώ αλλά ακόμα δε ξέρω τον τρόπο", "δε θα σε σώσει κανένας". Ο σύζυγός μου έχει εμμονή με τις γυναικοκτονίες. Μου είπε ότι "σου άξιζε να είσαι το νούμερο ένα θύμα γυναικοκτονίας αλλά θα είσαι το επόμενο". Τον φοβάμαι, με κακοποιεί συνέχεια λεκτικά", ανέφερε η γυναίκα.

Κλείσιμο
Η μάρτυρας, κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος της απευθύνεται με εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς ενώ της έχει πει πολλές φορές ότι θέλει να πεθάνει για να ησυχάσει ο ίδιος. "Να πεθάνεις πριν τον πατέρα σου για να σε θάψει εκείνος γιατί εγώ δεν έχω λεφτά", είναι μερικές από τις φράσεις που κατέθεσε στο δικαστήριο ότι της είπε, τονίζοντας ότι την έχει απειλήσει ότι θα την κάψει ζωντανή και πλέον φοβάται για τη ζωή της.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι απείλησε τη σύζυγό του και απέδωσε την απόφασή της να τον καταγγείλει στην αστυνομία στο γεγονός ότι ήθελε να προχωρήσουν σε διαδικασία διαζυγίου, όπως ισχυρίστηκε.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπελέρης: Πήρε άδεια να ορκισθεί ευρωβουλευτής μετά τις πιέσεις στον Ράμα

Συγκλονίζει η μαρτυρία Βρετανού για φυλακή στο Ντουμπάι: «Με βίασαν στο κελί μου και είδα βασανισμό μέχρι θανάτου»

Κωνσταντίνος Αργυρός: Έγκυος η Αλεξάνδρα Νίκα - Ο τραγουδιστής θα γίνει για πρώτη φορά πατέρας


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης