Αμφιλοχία: Πώς έγινε το έγκλημα - «Η Αρετή τον φοβόταν, αυτός πήρε κρυφά τα κλειδιά από τον γιο τους»

Η συγκλονιστική μαρτυρία φίλης του θύματος - Το χρονικό της δολοφονίας - «Πήγε στο σπίτι για να σώσει την κόρη της» - Τι λέει συγγενής του δράστη

Συγκλονίζουν οι πληροφορίες που έρχονται στο «φως» για το έγκλημα στην Αμφιλοχία, μια υπόθεση που κράτησε δύο περίπου ώρες και κατέληξε στη δολοφονία της 36χρονης Αρετής και στην αυτοχειρία του δράστη.

Όπως υποστηρίζουν οι γείτονες, ο 43χρονος, που είχε μαζί του την κυνηγετική καραμπίνα, ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Φώναζε, απειλώντας την εν διαστάσει σύζυγό του ότι αν δεν πήγαινε αμέσως στο σπίτι θα σκότωνε την κόρη τους. «Έλα, αλλιώς θα την σκοτώσω», έλεγε. Το παιδί, έντρομο, έστειλε μήνυμα σε γειτόνισσα και εκείνη κατάφερε να το βγάλει από το σπίτι και να κλειδώσει μέσα τον δράστη, σύμφωνα με το e-maistros.gr. Εκείνος συνέχιζε τις απειλές, ώσπου η εν διαστάσει σύζυγός του επέστρεψε με το αυτοκίνητό της στο σπίτι.

Τότε, ο 43χρονος που δεν μπορούσε να βγει από το κλειδωμένο σπίτι, πήδηξε από το μπαλκόνι στο καπό του αυτοκινήτου και πυροβόλησε χωρίς δεύτερη σκέψη. Έριξε και δεύτερη φορά αποτελειώνοντας την 36χρονη και αμέσως μετά έστρεψε το όπλο στον εαυτό του.



«Είχαν χρόνια προβλήματα. Ήταν γνωστό. Φοβόταν εδώ και πολλούς μήνες. Περίπου τρεις μήνες ήταν σε διάσταση και αυτός δεν μπορούσε να διαχειριστεί ότι θέλει να χωρίσει από εκείνον και δεν μπορούσε να ζήσει μόνος του. Με τα παιδιά κανονικά, και χθες μαζί του ήταν ο γιος του στο χωριό που μένει με τους γονείς του. Έφυγε από το χωριό, πήρε κρυφά τα κλειδιά από τον γιο του και πήγε στο σπίτι της που εκεί ήταν η κόρη τους. Μπήκε παράνομα και την απειλούσε ότι «άμα δεν έρθεις, θα σκοτώσω το κορίτσι», επισημαίνει, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, φίλη της αδικοχαμένης 36χρονης.

«Φοβόταν για τη ζωή της, προσπαθούσαν να κάνουν κλήση στην Αστυνομία και δεν έβρισκαν κανέναν στο τηλέφωνο. Φοβόταν για την κόρη της και πήγε στο σπίτι για να την σώσει αλλά όταν τον αντίκρυσε που ήταν μέσα στο σπίτι, εκείνη φοβήθηκε και προσπάθησε να στρίψει το αμάξι για να φύγει. Αυτός όμως, όταν την είδε μέσα στο αμάξι, πήδηξε από το μπαλκόνι πάνω στο αυτοκίνητο και την πυροβόλησε με την καραμπίνα». Κάποιος την προειδοποίησε αρχικά ότι «αυτός είναι στο σπίτι σου» και μετά της έστελνε συνέχεια ο ίδιος απειλητικά μηνύματα, επισημαίνει.

«Και την Τετάρτη την περίμενε έξω από το σπίτι. Της έκοψε και τα φρένα στο μηχανάκι, γι’αυτό πήγε η Αρετή στον εισαγγελέα την Πέμπτη, φοβήθηκε», προσθέτει.

«Το μάθαμε σήμερα το πρωί. Ήταν πολλά χρόνια παντρεμένοι, πάνω από 13 χρόνια. Είχαν προβλήματα πολλά χρόνια τώρα, ήταν μια αρρωστημένη κατάσταση. Ήταν γνωστό ότι υπήρχε κακοποιητική συμπεριφορά. Χώριζαν και τα ξανάβρισκαν», είπε συγγενής του δράστη και αυτόχειρα.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η δολοφονία σημειώθηκε στην Αμφιλοχία το πρωί του Σαββάτου 13 Ιουλίου όταν η 36χρονη επέστρεψε σπίτι της τα ξημερώματα. Ο εν διαστάσει σύζυγός της είχε στήσει καρτέρι θανάτου. Ο δράστης, περιμένοντας την άφιξή της, πήδηξε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου πάνω στο αυτοκίνητό της και άρχισε να πυροβολεί. Αφού τραυμάτισε θανάσιμα τη σύζυγό του, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Οι γείτονες και οι φίλοι του ζευγαριού περιγράφουν μια σχέση γεμάτη εντάσεις και προβλήματα. Η 36χρονη και ο 43χρονος ήταν σε διάσταση το τελευταίο διάστημα, με τον άνδρα να μην αποδέχεται τον χωρισμό τους.

Δύο μέρες νωρίτερα, την Πέμπτη, το θύμα είχε υποβάλει μήνυση στον 43χρονο για ενδοοικογενειακή βία και απειλή, ωστόσο δεν είχε καταστεί δυνατή η σύλληψή του. Η γυναίκα είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμούσε panic button και διαμονή σε δομή.

Επίσης, στις 12 Μαΐου, ο δράστης και αυτόχειρας είχε συλληφθεί κατόπιν μηνύσεως της εν διαστάσει συζύγου για ενδοοικογενειακη βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες. Τότε, είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο όπου είχε αθωωθεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλλιάνος: Η Αττική είναι ευνοημένη του θερμού κύματος

«Η συντριβή μας δεν περιγράφεται με λόγια» λέει ο σχολιαστής του BBC για τον φόνο της συζύγου και των δύο παιδιών του

Ντόναλντ Τραμπ: Ο Κλούνεϊ πρέπει να φύγει από την πολιτική και να επιστρέψει στην τηλεόραση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr