ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δείτε βίντεο: Η εκκένωση των beach bar στη Μύκονο μετά το email για βόμβα

Δείτε βίντεο: Η εκκένωση των beach bar στη Μύκονο μετά το email για βόμβα

Η επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ψυχραιμία - Τελικά αποδείχθηκε ότι η απειλή ήταν φάρσα

mykonos-arthrpou
Το βράδυ του Σαββάτου, γύρω στις 11, η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου έλαβε ένα απειλητικό email, το οποίο ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα σε τέσσερα πολύ γνωστά beach bars του νησιού. Η είδηση αυτή προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και πανικό, οδηγώντας σε άμεση και εκτεταμένη κινητοποίηση της αστυνομίας.

Μόλις το απειλητικό email ελήφθη, σήμανε συναγερμός. Οι αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν άμεσα τους υπεύθυνους των τεσσάρων καταστημάτων, δίνοντάς τους εντολή να κλείσουν τη μουσική και να ζητήσουν από τον κόσμο να αποχωρίσει με ηρεμία και τάξη. Η επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ψυχραιμία, παρά την αρχική ανησυχία των παρευρισκομένων.

Δείτε βίντεο: Η στιγμή της εκκένωσης
Απειλητικό Email  σε Τέσσερα Beach Bars της Μυκόνου


Κλείσιμο
Ιδιαίτερα έντονη ήταν η κατάσταση στην περιοχή της Παράγκας, όπου λειτουργούν δύο από τα τέσσερα beach bars που αναφέρονταν στο απειλητικό email. Εκείνη την ώρα, διασκέδαζαν περίπου 4.000 τουρίστες, γεγονός που έκανε την εκκένωση ακόμα πιο δύσκολη. Η μεγάλη κίνηση των οχημάτων που μετέφεραν τους πελάτες από τα beach bars προκάλεσε κυκλοφοριακό έμφραγμα στους μισούς δρόμους του νησιού.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους χιλιάδες τουρίστες που διασκέδαζαν ήταν και ο διάσημος ηθοποιος Ματ Ντέιμον ο οποιος παρέμεινε ψύχραιμος και χαμογελαστός κατά την επιχείρηση εκκένωσης.

matt__1_
matt__2_


Ένας από τους ιδιοκτήτες γνωστού beach bar, όπου διεξαγόταν μεγάλη εκδήλωση με χιλιάδες κόσμου, μίλησε στο protothema.gr: «Μόλις ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία, αμέσως κατεβάσαμε τη μουσική και οδηγήσαμε με ηρεμία τον κόσμο προς την έξοδο. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση, αλλά καταφέραμε να διατηρήσουμε την τάξη».

Φάρσα το email

Μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους από τις αστυνομικές αρχές, αποδείχθηκε ότι η απειλή ήταν φάρσα. Παρόλα αυτά, η κινητοποίηση των αρχών και η ψυχραιμία των υπεύθυνων των beach bars αποδεικνύουν την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης κρίσεων σε τέτοιες καταστάσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Άμεση ανάλυση BBC: Πώς η απόπειρα κατά Τραμπ αλλάζει τα δεδομένα για τις εκλογές στις ΗΠΑ


Ιβάνκα και Τζιούνορ Τραμπ μίλησαν με τον πατέρα τους: «Είναι σε πολύ καλή διάθεση»


Τραμπ: «Χτυπήθηκα στο δεξί αυτί, ένιωσα τη σφαίρα να σκίζει το δέρμα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης