Έκκληση για την άμεση ενίσχυση του Λιμεναρχείου Σπετσών

Κατ´ επείγουσα επιστολή της δημάρχου Ευγενίας Φραγγιά στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη

Την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Λιμεναρχείου Σπετσών με πρόσθετο προσωπικό ζητά από το υπουργείο Ναυτιλίας Νησιωτικής Πολιτικής ζητά με κατεπείγουσα επιστολής η δήμαρχος Σπετσών, Ευγενία Φραγγιά.

Η επιστολή εστάλη στις 28 Ιουνίου 2024, προς τον Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη και μέσω αυτης η δήμαρχος εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για τη λειτουργία και την ασφάλεια του λιμανιού κατά την τουριστική περίοδο.

Η οργανική προβλέπει 33 άτομα δυναμικό και υπηρετούν μόλις 11. Το χρονικό διάστημα 2016-2019 υπηρετούσαν 28 Λιμενικοί . Η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται πλεον ανάλογα με τις βάρδιες και με τηλεφωνικά ραντεβού. Χρειάζονται τουλάχιστον 20 Λιμενικοί το καλοκαίρι και 14 τον χειμώνα.

«Στο Ναύπλιο για παράδειγμα, υπηρετούν 60 στελέχη περίπου και θα μπορούςε το υπουργείο να στείλει με 3 μηνη απόσπαση 4 άτομα», επισημαίνουν κύκλοι που γνωρίζουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην επιχειρησιακή δυνατότητα του Λιμεναρχείου να ανταποκριθεί στις ανάγκες του καλοκαιριού και στις απαιτήσεις για την εποπτεία και την ασφάλεια του λιμανιού, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των σημαντικών εκδηλώσεων.

Η δήμαρχος ζητά την άμεση επαναφορά των αποσπασμένων στελεχών και την ενίσχυση του Λιμεναρχείου ώστε να επιτευχθεί τουλάχιστον το 80% της προβλεπόμενης στελέχωσης.

Επιπλέον, στην επιστολή της αναφέρει την πρόθεση του Δήμου να παρέχει δωρεάν κατάλυμα και επίδομα 150 ευρώ το μήνα ως κίνητρο για τα στελέχη που θα αποσπαστούν στη νησί ενώ υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Λοβέρδος για μάρτυρες Novartis: O δρόμος είναι ορθάνοιχτος για τη Δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει


Μετά την απόπειρα κατά του Τραμπ, τι; Το σοκ στην κοινή γνώμη - Πόσο αλλάζουν τα δεδομένα στην αναμέτρηση με τον Μπάιντεν


Άγριο φονικό στη Φλώρινα: 32χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον σύντροφο της πρώην του μέσα σε ψητοπωλείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr