Παναθηναϊκός: Εμπλοκή ποινικών στον «εμφύλιο» της Θύρας 13

Με πολύ βαριές κατηγορίες με τις οποίες έχουν βρεθεί κατά καιρούς αντιμέτωποι κάποιοι εκ των 74 συλληφθέντων

Εξαιρετικά βεβαρημένο είναι το προφίλ κάποιων εκ των 74 οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού που συνελήφθησαν προ ημερών έξω από το γήπεδο στην Αλεξάνδρας έπειτα από συμπλοκή με πυροβολισμνούς η οποία κατέληξε στον τραυματισμό τριών ατόμων και απολογούνται την Τετάρτη (17/7).

Βιασμοί, ένταξη σε εγκληματικές ομάδες, εκρήξεις, διακίνηση ναρκωτικών, ακόμη και «μπραβιλίκια» σε καταστήματα, είναι μερικές μόνο από τις κατηγορίες με τις οποίες έχουν βρεθεί κατά καιρούς αντιμέτωποι κάποιοι εκ των συλληφθέντων οι οποίοι τώρα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση.

Ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει στις τάξεις των συνδέσμων των οργανωμένων οπαδών φαίνεται να αφορά στην «κυριαρχία» στις εξέδρες, ενώ, όπως εξήγησαν στο protothema.gr πηγές με γνώση της υπόθεσης, η υπόθεση ομοιάζει πολύ με αυτή της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη καθώς πρόκειται για ομάδες οπαδών που εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά και παρόμοιο τρόπο δράσης.

«Η διαφορά είναι ότι στο περιστατικό στου Ρέντη είχαμε επίθεση κατά αστυνομικών δυνάμεων ενώ εδώ έγινε επίθεση κατά ομάδας οπαδών. Η οργάνωση όμως, η κίνηση και το σκεπτικό είναι το ίδιο. Και στην πρώτη περίπτωση και στην δεύτερη οι οπάδοι επέστρεψαν πάλι στο γήπεδο. Γιατί; Γιατί το θεωρούν χώρους, σπίτι τους. Μάλιστα κατά την επιστροφή τους στο γήπεδο άφησαν πίσω πολεμοφόδια όπως κουκούλες full face, κράνη, σουγιάδες, φωτοβολίδες, κροτίδες κα» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Αν και ακόμη ουδείς εκ των συλληφθέντων οπαδών δεν έχει ανοίξει το στόμα του προκειμένου να εξηγήσει τον λόγο της επίθεσης, καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ότι ο «εμφύλιος» που έχει ξεσπάσει αφορά σε δύο «ομάδες» οπαδών της Θύρας 13.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία ομάδα έχει για επικεφαλής δύο άτομα. Ο πρώτος, με βαρύ ποινικό παρελθόν με εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ακόμη και μέσα σε πανεπιστήμια, έχει καταγωγή από την Αλβανία ενώ ο δεύτερος είναι Έλληνας και διατηρεί κατάστημα στους Αμπελοκήπους.

Η δεύτερη ομάδα απαρτίζεται από οργανωμένους οπαδούς του Γκύζη, του Χολαργού, του Αμαρουσίου και του Ζωγράφου. Είναι άτομα ενεργά στο πέταλο των οργανωμένων και έχουν εμπλακεί σε ομαδικά επεισόδια σε ολόκληρη την χωρά και έχουν πλέον ανοιχτή αντιπαράθεση με τους παραπάνω.

Η «στιγμή χωρίς επιστροφή» ανάμεσα στις «ομάδες» αυτές έφθασε κατά τη διάρκεια του ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας που έγινε στις 19 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου ντέρμπι η κατάσταση ξέφυγε καθώς κάποιοι εκ των εμπλεκομένων ήθελαν να δείξουν ποιος κάνει κουμάντο στο πέταλο. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού άτομα που ανήκουν στην ομάδα του Αλβανού είχαν αρχικά λεκτικό επεισόδιο με τους «αντίπαλους» τους το οποίο όμως κλιμακώθηκε και έφτασε στο σημείο να μαχαιρωθούν δυο άτομα εκτός γηπέδου μπροστά από καφετέρια στους Αμπελόκηπους.

Μετά από αυτό ξεκίνησε ένας νέος κύκλος συμπλοκών με τις εμπλεκόμενες ομάδες να χρησιμοποιούν όλες τις τακτικές που γνωρίζουν. Ξυλοδαρμοί στη μέση του δρόμου, ομάδες με δεκάδες δίκυκλα να εφορμούν σε συνδέσμους στα Βόρεια Προάστια ακόμη και «επισκέψεις» στα σπίτια των ατόμων που έχουν τα κλειδιά συνδέσμων.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως η συμπλοκή του περασμένου Σαββάτου δεν ήταν τυχαία αλλά επρόκειτο για ένα ραντεβού που είχε κλειστεί εδώ και εβδομάδες. Οι δυο αντίπαλες «ομάδες» αποφάσισαν ότι θα λύσουν τις διάφορες τους κατά τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης στη Λεωφόρο με την ΑΕΚ Λάρνακας. Η εικόνα του άδειου πετάλου της 13 άλλωστε είναι ενδεικτική.

Συμπλοκή με... πυροβολισμούς

Όπως είναι γνωστό, η συμπλοκή με τους πυροβολισμούς, έγινε έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στην οδό Τσόχα, πριν τον φιλικό αγώνα Παναθηναϊκού ΑΕΚ Λάρνακας.

Οι οργανωμένοι οπαδοί συνεπλάκησαν μεταξύ τους με κάποιον εξ’ αυτών να βγάζει όπλο και να πυροβολεί! Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένας άνδρας στο πόδι.



Παράλληλα κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκαν ακόμη δύο άτομα, ένα στην κοιλιά και ένα στο χέρι έπειτα από ξυλοδαρμό. Και οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο.


Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της ΕΛΑΣ τα οποία και προχώρησαν σε 74 προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Βαριές κατηγορίες στους 74 συλληφθέντες για τα επεισόδια

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των συλληφθέντων οργανωμένων οπαδών αφορά τα εξής κακουργήματα:

*Συγκρότηση κι ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

*Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή

*Κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών

*Ηθική αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και

*Κατοχή εκρηκτικών

Στην δίωξη περιλαμβάνονται και οι κατηγορίες σε βαθμό

πλημμελήματος που αφορούν:

Επικίνδυνη σωματική βλάβη

Διατάραξη κοινής ειρήνης

Φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Βιαιοπραγία κατά άλλου

Κατοχή αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη, οι διάπραξη των οποίων αποδίδονται «κατά συναυτουργία και με αφορμή αθλητική εκδήλωση».

Επίσης, η δίωξη αφορά και τα αδικήματα της παράνομης κατοχής βεγγαλικών και κροτίδων, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών για ίδια χρήση .

Πέντε από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι και έτσι η δικογραφία διαχωρίστηκε για αυτούς και θα την χειριστεί Ανακριτής Ανηλίκων.

Ειδήσεις σήμερα:


Ειδήσεις σήμερα:

Προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και «άδειαζαν» τα σπίτια ηλικιωμένων – Βίντεο ντοκουμέντα με τη δράση τους

Ρόδος: Η καταγγελία της 20χρονης Βρετανίδας για την 35χρονη ομοεθνή της - Επιχείρησε να τη βιάσει στην τουαλέτα μπαρ

Ραλφ Σουμάχερ: Ο γάμος με το μοντέλο, το διαζύγιο που του κόστισε εκατομμύρια και η αποκάλυψη για την σεξουαλικότητά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr