Οριοθετήθηκαν οι φωτιές σε Θέρμη Θεσσαλονίκης και Κιλκίς

Οριοθετήθηκαν οι φωτιές σε Θέρμη Θεσσαλονίκης και Κιλκίς

Συνολικά 47 φωτιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

pirosvestiki
Οριοθετήθηκαν οι φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα στην περιοχή Λιβάδι του δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης αλλά και στην Καλλιρόη στο Κιλκίς.

Στη φωτιά σε δασική έκταση στη Θέρμη έσπευσαν 48 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 2ης ΕΜΟΔΕ 15 οχήματα και μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.


Κλείσιμο
Στη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Καλλιρόη στο Κιλκίς δεν κινδύνευσε κάποιος οικισμός, ενώ για την κατάσβεση επιχείρησαν 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, 3 αεροσκάφη, και 1 ελικόπτερο. Συνέδραμαν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Νωρίτερα, οριοθετήθηκε και η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Κυριακή, στο Σουφλί Έβρου. Η πυρκαγιά έκαιγε δασική έκταση ενώ το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης δυσκόλεψε το δύσβατο της περιοχής. Ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη και επιχείρησαν 86 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα της 7ης ΕΜΟΔΕ, 27 πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα/υδροφόρες των ΟΤΑ.

Δείτε βίντεο:
Η φωτιά έκαιγε σε ρεματιά κοντά στο χωριό Σιδηρώ Σουφλίου

Συνεχείς ρίψεις από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα στη φωτιά στο Σιδηρω Σουφλιου

Σημειώνεται ότι σε 47 ανήλθαν οι αγροτοδασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων, σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι 32 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Μάλιστα, όπως επισήμαναν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, οι 11 από αυτές ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες και χρειάστηκε η συνδρομή εναερίων μέσων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα προτού απειλήσουν οικισμούς και μεγάλες δασικές εκτάσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σχέδιο για φορολόγηση των υπερκερδών μετά την έκρηξη στις τιμές

Meteo: Τι καιρό θα κάνει τον Αύγουστο - Θερμότερος του κανονικού αναμένεται o επόμενος μήνας

Απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ - BBC: Πέντε ερωτήματα για την αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης