Ξεκινά σήμερα στην Πάτρα η 106η Σύνοδος Πρυτάνεων

Ξεκινά σήμερα στην Πάτρα η 106η Σύνοδος Πρυτάνεων

Η Σύνοδος ολοκληρώνεται την Παρασκευή 19 Ιουλίου, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη

panepistimio-patron
Με έμφαση σε θέματα οικονομικά, θεσμικά, φοιτητικής μέριμνας καθώς και διεθνοποίησης, ξεκινά σήμερα, 16 Ιουλίου, η 106η Σύνοδος Πρυτάνεων στην Πάτρα. Οι εργασίες της Συνόδου λαμβάνουν χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και προεδρεύει ο πρόσφατα νεοεκλεγείς Πρύτανης, Χρήστος Ι. Μπούρας. Η Σύνοδος ολοκληρώνεται την Παρασκευή 19 Ιουλίου, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη.

Στη Σύνοδο Πρυτάνεων, της οποίας οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, 19 Ιουλίου, ορισμένα από τα θέματα, τα οποία θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

- Το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Ε.Λ.Κ.Ε.
- Το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΥΠΑΙΘΑ 2021-2025. Η πορεία υλοποίησης και η αποτελεσματική διαχείριση.
Κλείσιμο
- Επίκαιρα ζητήματα που αφορούν στον έλεγχο νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο των συμβάσεων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων κατά το προσυμβατικό στάδιο.
- Δημοσιονομικοί έλεγχοι της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στα Πανεπιστήμια.
- Το νέο μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του.

Επιπλέον, τα Θέματα Αξιολόγησης και Διεθνοποίησης των Ελληνικών ΑΕΙ θα αναπτύξει ο Καθηγητής Περικλής Μήτκας, Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) ενώ εισήγηση για Θέματα Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση θα κάνει η δρ Χριστίνα Μπέστα, Γενική Διευθύντρια της ΕΘΑΑΕ.

Σε θέματα φοιτητικής μέριμνας θα αναφερθεί στην εισήγησή της η Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), δρ Άννα Ροκοφύλλου.

Η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιωάννα Λυτρίβη θα αναλύσει το θέμα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και των Πανεπιστημίων.

Με θέμα «Το Βήμα του Πανεπιστημίου Πατρών προς την Αλεξάνδρεια ως εγχείρημα ιδιαίτερης σημασίας», θα μιλήσει στη Σύνοδο Πρυτάνεων ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο, Νικόλαος Παπαγεωργίου.

Σχετικά με τα επόμενα βήματα της διεθνοποίησης θα τοποθετηθεί ο Καθηγητής και βουλευτής Άγγελος Συρίγος.

Στην εισήγησή του, ο αναπληρωτής Καθηγητής Χρήστος Μιχαλακέλης και πρόεδρος του Study in Greece, με θέμα «Study in Greece – Βιωσιμότητα και Ανάπτυξη της Εταιρείας των Ελληνικών Πανεπιστημίων», θα αναφερθεί στη σημασία της ενίσχυσης της διεθνοποίησης.

Την τελευταία μέρα των εργασιών της Συνόδου, εκπρόσωποι των κομμάτων θα τοποθετηθούν μέσω διαδικτυακής σύνδεσης ενώ, ως είθισται, θα παραστεί ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.


Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος από το «βούλωστο» του Πολάκη στη Συρεγγέλα - Μαρινάκης: Να διαγραφεί τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Γνωστή ηθοποιός ξυλοκόπησε σε κατάσταση μέθης τον πρώην σύζυγό της στην Κάρυστο

Οι πιο δύσκολες 72 ώρες του καύσωνα - Έκτακτα μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης