Απόστολος Λύτρας: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής του

Απόστολος Λύτρας: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής του

Ο ποινικολόγος που κρατείται για τον ξυλοδαρμό της εν διαστάσει συζύγου του είχε υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης - Απορρίφθηκε από το δικαστικό συμβούλιο παρά τη θετική εισαγγελική πρόταση

lytras2
Απορρίφθηκε, κατά πλειοψηφία, η εισαγγελική πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για την αποφυλάκιση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, ο οποίος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την παραβίαση περιοριστικών όρων που του είχαν τεθεί για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου, με αποτέλεσμα να παραμένει προφυλακισμένος.

Το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμά του κατά πλειοψηφία με ψήφους 2 έναντι 1 απέρριψε την εισαγγελική πρόταση του Γιώργου Πολυκράτη για να αποφυλακιστεί ο ποινικολόγος με περιοριστικούς όρους (ηλεκτρονικό βραχιολάκι, μη επαφή με την σύζυγό του, κ.λπ.).

O κ. Πολυκράτης, στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, ανέφερε, μεταξύ των  άλλων, ότι η επιβολή αυτού του μέτρου «παρέχει βάσιμα την προσδοκία ότι ο κατηγορούμενος δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα παρόμοιας φύσης και βαρύτητας και δη σε βάρος της παθούσας συζύγου του, αφετέρου δε επαρκεί για να εξασφαλιστεί η παρουσία του στο ακροατήριο καθώς και η υποβολή του στην εκτέλεση της εκδοθησόμενης τυχόν καταδικαστικής εναντίον του απόφασης, μέτρο το οποίο εν προκειμένω εναρμονίζεται με την αρχή της αναγκαίας αναλογίας μεταξύ του μέσου και του επιδιωκόμενου σκοπού».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Απόστολος Λύτρας είχε καταθέσει στις 28 Ιουνίου 2024 αίτηση με την οποία ζητούσε την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησής του (δηλαδή του εντάλματος με το οποίο οδηγήθηκε στον Κορυδαλλού), υποστηρίζοντας ότι δεν είχε παραβιάσει τους όρους που του επέβαλε η ανακρίτρια με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα μετά την απολογία του, δηλαδή της μη επικοινωνίας με το θύμα και της μετοίκησης από το σπίτι που έμεναν μέχρι τότε.

Κλείσιμο
Ακόμη, ανέφερε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.



Ειδήσεις σήμερα:

Δεν έγινε τίποτα, περνάμε καλά, λέει ο στιχουρχός Ανδρέας Κομπόσης για το επεισόδιο με τη Φαίη Ζαφειράκου στην Κάρυστο

Βίντεο ντοκουμέντα από την δράση της συμμορίας που μετείχαν οπαδοί - Έβαζαν φωτιά και έσπαγαν καταστήματα για εκβιασμούς

Έρχεται παρέμβαση για τις τιμές του ρεύματος – Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης