Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους δάσκαλοι και καθηγητές

Λίγες δεκάδες εκπαιδευτικών και μερικές εκατοντάδες φοιτητών και μαθητών έδωσαν το «παρών» στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, που διοργάνωσαν φοιτητικές οργανώσεις με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ...

Λίγες δεκάδες εκπαιδευτικών και μερικές εκατοντάδες φοιτητών και μαθητών έδωσαν το «παρών» στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, που διοργάνωσαν φοιτητικές οργανώσεις με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Οι διαδηλωτές, που σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας και εκπροσώπων των συνδικαλιστών δεν ξεπερνούσαν τους 300, συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και αφού κατέλαβαν επί περίπου δέκα λεπτά το οδόστρωμα της οδού Πανεπιστημίου, κατευθύνθηκαν μέσω της πλατείας Κοραή και της οδού Σταδίου στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα. Στη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του Μνημονίου, αλλά και της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου.

Σχολιάζοντας την ισχνή παρουσία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας στο συλλαλητήριο, μέλος της ΔΟΕ δήλωνε ότι υπάρχει εφησυχασμός μεταξύ των συναδέλφων του. Λίγο νωρίτερα, πάντως, το ΔΣ του συνδικαλιστικού οργάνου των δασκάλων αποφάσιζε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΔΟΕ Κομνηνός Μαντάς, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν την προσεχή Τρίτη, ημέρα «πανεκπαιδευτικής δράσης», σε κατάληψη όλων των κτιρίων της διοίκησης της εκπαίδευσης πανελλαδικά (περιφερειακές διευθύνσεις κ.λπ), αλλά και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Μαρούσι. Η ΔΟΕ θα κηρύξει επίσης απεργία για τις 19 και 20 Οκτωβρίου, η οποία θα επεκταθεί και στις 21 του μήνα σε περίπτωση που δεν έχει ψηφιστεί έως εκείνη την ημέρα το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Το ΔΣ της ΔΟΕ προτίθεται να εισηγηθεί ακόμη πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις γενικές συνελεύσεις σε περίπτωση υπερψήφισης του νομοσχεδίου. «Η παιδεία έχει τεθεί υπό διωγμόν από την κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντάς.

Σε προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης για τις 19 και 20 του μήνα προσανατολίζονται και οι καθηγητές, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, Γιώργος Αλεβιζάκης. Από το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών, πάντως, δεν υπάρχει, προς το παρόν, κάποια πρόταση για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Εκ μέρους των φοιτητών, ο εκπρόσωπος του φοιτητικού συλλόγου Μεταλλειολόγων, Παύλος Μπίσης, αρνήθηκε ότι υπάρχει κάμψη στο αγωνιστικό φρόνημα των συναδέλφων του. «Βρισκόμαστε στην έκτη βδομάδα των καταλήψεων παρά το γεγονός ότι διανύουμε εξεταστική περίοδο. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι σε αυτόν τον νόμο - έκτρωμα», ανέφερε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr