Λεωφόρος Αλεξάνδρας: Στον ανακριτή οι 74 οπαδοί - Τέσσερις ανήκουν σε συμμορία μπράβων

Οι μπράβοι εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε εκβιάσεις, ξυλοδαρμούς, εκρήξεις, εμπρησμούς και αγοραπωλησίες ναρκωτικών

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν το πρωί της Τετάρτης οι 74 οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού που συνελήφθησαν έξω από το γήπεδο της ομάδας στην Αλεξάνδρας έπειτα από την αιματηρή συμπλοκή με πυροβολισμούς.

Οι ενήλικοι κατηγορούμενοι πρόκειται να οδηγηθούν στην 10η Τακτική Ανακρίτρια ενώ οι πέντε ανήλικοι στην 1η Ανακρίτρια Ανηλίκων. Άπαντες είναι αντιμέτωποι με βαριά αδικήματα.

Δείτε εικόνες από τη μεταφορά τους στον ανακριτή:



Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, τέσσερις από τους κατηγορούμενους οπαδούς ανήκουν και σε εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε εκβιάσεις, ξυλοδαρμούς, εκρήξεις, εμπρησμούς και αγοραπωλησίες ναρκωτικών.

Η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε από τα στελέχη του Οργανωμένου Εγκλήματος τα οποία προχώρησαν σε 14 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τέσσερις από τους οπαδούς.

Τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται σε σωρεία ποινικών αδικημάτων και φέρονται να δρούσαν σε περιοχές της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα φέρονται να εκβίαζαν καταστηματάρχες αλλά και πρατηριούχους και, όταν εκείνοι δεν υπέκυπταν, να τοποθετούσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στα καταστήματά τους.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες τρία από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί εντόπισαν πολλά όπλα -μεταξύ αυτών πιστόλια, χειροβομβίδες και καλάσνικοφ- καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr