Συνελήφθη 38χρονος για παιδική πορνογραφία – Δικογραφία κατά άλλων δύο ατόμων

Συνελήφθη 38χρονος για παιδική πορνογραφία – Δικογραφία κατά άλλων δύο ατόμων

Συντονισμένη επιχείρηση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – Σε κατ’ οίκον έρευνες κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι, λάπτοπ, τάμπλετ και κινητό τηλέφωνο

arrest
Στη σύλληψη ενός 37χρονου για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που σχημάτισε για το ίδιο αδίκημα δικογραφία για έναν 48χρονο και έναν 61χρονο.

Ειδικότερα, η Δίωξη σχημάτισε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 38χρονου και δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος 48χρονου και 61χρονου.

Η Δίωξη πραγματοποίησε συντονισμένη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας, διενήργησε ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα, για τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου, εντός της Ελληνικής Επικράτειας, οι οποίοι κατείχαν και μπορούσαν να διαμοιράσουν πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η Δίωξη έλαβε και πληροφορίες από αλλοδαπές αρχές, σχετικά με παράνομη δραστηριότητα διαμοιρασμού πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, στην οποία προέβησαν χρήστες διαδικτύου εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και από την επακόλουθη ενδελεχή και εμπεριστατωμένη ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής των ανωτέρω εμπλεκομένων ατόμων.

Τι εντοπίστηκε στις έρευνες

Κλείσιμο
Ακολούθησαν έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, το χρονικό διάστημα από 01 Ιουλίου 2024 έως και 03 Ιουλίου 2024, στις οικίες των τριών εμπλεκομένων, σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας, όπου συνολικά ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι, laptop, τάμπλετ και κινητό τηλέφωνο.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα, που διενεργήθηκε από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα κατασχεμένα πειστήρια, προέκυψε η εμπλοκή του 38χρονου, ο οποίος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ για τους άλλους 2 εμπλεκόμενους, σχηματίσθηκαν σε βάρος τους δικογραφίες τακτικής διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση των διατάξεων του Νόμου για πορνογραφία ανηλίκων και υποβλήθηκαν αρμοδίως.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, όλων των δραστών, απεστάλησαν στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.



Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα επιδοτηθούν οι καταναλωτές για το ρεύμα - Από τη φορολόγηση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας ο «κουμπαράς»

Μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ για να προστατεύσουν τον Πολάκη παρά τις αντιδράσεις μετά το «βούλωστο» στη Συρεγγέλα

Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει τις βουτιές της με λεοπάρ μπικίνι και αποθεώνεται στο Instagram
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης