Φωτιά σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας - Τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις πυροσβέστες, δείτε βίντεο

Φωτιά σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας - Τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις πυροσβέστες, δείτε βίντεο

Προς Επίδαυρο κινείται το πύρινο μέτωπο - Επιχειρούν 120 πυροσβέστες, πέντε πεζοπόρα τμήματα, 32 οχήματα, 13 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα - Συμμετέχουν και οχήματα του στρατού - Ζητήθηκε, μέσω 112, από τους κατοίκους του Σοφικού να είναι σε ετοιμότητα

arthrou-sofiko
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά  που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας, στην περιοχή Άγιος Βλάσσης, δίπλα στην Εθνική Οδό Επιδαύρου - Κορίνθου. 

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν, πλέον, 120 πυροσβέστες, πέντε πεζοπόρα τμήματα, 32 οχήματα, 13 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα (τα δύο συντονιστικά), υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Παράλληλα, έχουν επιστρατευτεί μηχανήματα έργου του στρατού για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. 

Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας (3)



Κλείσιμο
Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας (2)


Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη «είναι μια δύσκολη φωτιά, σε περιοχή με πυκνή βλάστηση. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν περιοδκά από αέρος 19 εναέρια μέσα. Δεν έχει ελεγχθεί η πυρκαγιά, παραμένει σε εξέλιξη, όλες οι δυνάμεις ειναι στο σημείο. Ανοίγουν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες από τα μηχανήματα έργου, μαζί με μηχανήματα που έχει διαθέσει το ΓΕΕΘΑ. Έχει περιοριστεί το μέτωπο, αλλά έχουμε ακόμα πολλή δουλεια να κάνουμε. Ειδικά το πρώτο μισάωρο, οι φλόγες πέρασαν σε ύψος τα 20-25 μέτρα».

stratos_sofiko2
stratos_sofiko

 

stratos_sofiko2


Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από το Σοφικό και κατευθύνθηκε προς Δήμαινα και Κόρφο Κορινθίας, ενώ συνεχίζει προς Αργολίδα και Επίδαυρο, καλύπτοντας μέτωπο 4-5 χιλιομέτρων, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να προσπαθούν να την οριοθετήσουν. «Η φωτιά οδεύει προς Επίδαυρο, είναι τεράστιο το μέτωπο», δήλωσε ο δήμαρχος Κορίνθου, Νίκος Σταυρέλης στην ΕΡΤ. Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό ή κατασκηνώσεις στο Σοφικό», ενώ υποστήριξε ότι τα εναέρια μέσα δεν είναι επαρκή. 


Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας




Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112, ζητώντας από τους κατοίκους του Σοφικού να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει για την ώρα άμεση απειλή για οικισμό, ενώ δεν απειλήθηκε και η κατασκήνωση στην περιοχή.


sofiko_2
«Η φωτιά ξεκίνησε από το δρόμο, πέρασε από ελαιώνα και μπήκε στο δάσος. Καίει μεγάλες εκτάσεις καλλιεργιών, ελιές, πεύκα. Επιχειρούν εναέρια μέσα, όλοι είναι παρόντες. Η φωτιά πηγαίνει προς Επίδαυρο, καθώς έχει αέρα» αναφέρουν άτομα, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή που μαίνεται η φωτιά και συνδράμουν στην κατάσβεση.

Κόλαση φωτιάς στο δάσος Σοφικού Κορινθίας

Λόγω της πυρκαγιάς, πραγματοποιείται διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Επιδαύρου και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης μέχρι τη διασταύρωση της Δήμαινας, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών. H κυκλοφορία για Επίδαυρο από την Αλμυρή έχει διακοπεί, διεξάγεται μόνο μέσω Ναυπλίου. Μάλιστα, για το θέμα αυτό εξέδωσε ανακοίνωση και ο Δήμος Τροιζηνίας Μεθάνων, αναφέροντας πως «η μετακίνηση προς τον Δήμο μας ή προς τον Ισθμό θα επιτρέπεται μέσω Ναυπλίου».


Τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις πυροσβέστες

Στο μεταξύ, τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά στο Σοφικό, φέροντας θλαστικά τραύματα και ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για έναν αξιωματικό, έναν υπαξιωματικό κι έναν εθελοντή.

Κινδύνευσαν πυροσβέστες στη φωτιά του Σοφικού- Στο νοσοκομείο εποχικός Πυροσβέστης



Ειδήσεις σήμερα:

Κατ Τόρες: Η σκοτεινή πραγματικότητα της Βραζιλιάνας influencer που καταδικάστηκε για σωματεμπορία

Σφοδρή επίθεση της Άγκυρας στον Δένδια- Τον κατηγορεί ότι θέλει να κάνει καριέρα δημιουργώντας προβλήματα


H τεχνολογία δείχνει πώς τη γλίτωσε ο Τραμπ για ένα εκατοστό - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης