Πώς ελήφθη η απόφαση να αποσυρθεί η υποψηφιότητα Φουντεδάκη - Ο Μητσοτάκης «άκουσε» τους βουλευτές του

Πώς ελήφθη η απόφαση να αποσυρθεί η υποψηφιότητα Φουντεδάκη - Ο Μητσοτάκης «άκουσε» τους βουλευτές του

Η καθηγήτρια της Νομικής του ΑΠΘ είχε προταθεί για τη θέση της προέδρου της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

YAN0747-1024x683
Μια θερινή αναταραχή αποφεύχθηκε την τελευταία ώρα, το βράδυ της Τρίτης, λόγω της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποσυρθεί η Κατερίνα Φουντεδάκη από τη θέση της υποψήφιας προέδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, και να ματαιωθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, μιας και είχαν καταγραφεί αρκετές αντιδράσεις από βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν σε αυτή.

Η αιτία της αντίδρασης ήταν ότι η κ. Φουντεδάκη ήταν εκ των συνδιαμορφωτών του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, ενώ η ίδια είχε και προωθημένες απόψεις για ένα θέμα, επί του οποίου ο κ. Μητσοτάκης υπήρξε κάθετος ακόμα και την περίοδο της ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου που "κόστισε" πολιτικά στην κυβέρνηση. Είναι ενδεικτικό ότι στην Επιτροπή Θεσμών συμμετέχουν επτά βουλευτές της ΝΔ που δεν είχαν ψηφίσει τον γάμο, με κάποιους εξ αυτών να διαμηνύουν στον γραμματέα της Κ.Ο. Σταύρο Καλαφάτη και στο Μέγαρο Μαξίμου ότι, αν η κυβέρνηση επιμείνει στην επιλογή της, αυτή θα ήθελαν να αντικατασταθούν. Μεταξύ των βουλευτών που δεν είχαν υπερψηφίσει τον νόμο, ο Θάνος Πλεύρης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Φώντας Μπαραλιάκος, ο Γιάννης Ανδριανός, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Γιάννης Οικονόμου και ο Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, η κ. Φουντεδάκη είχε επιλεγεί πριν τις ευρωεκλογές από την κυβέρνηση. Για την επιλογή της είχαν συμφωνήσει ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο. Όμως, μετά τις ευρωεκλογές δεν υπήρξε κίνηση ανάκλησης της επιλογής της κ. Φουντεδάκη, η οποία έφτασε ως τη Βουλή. "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ακούσει τους βουλευτές της ΝΔ, χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν υπάρχει σεβασμός για την επιστημονική κατάρτιση και το κύρος της κ. Φουντεδάκη", έλεγε αρμόδια κυβερνητική πηγή, επεξηγώντας το σκεπτικό της παρέμβασης του πρωθυπουργού.

Πλέον, η μπάλα έχει επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργο Μυλωνάκη να είναι επιφορτισμένος με την ανεύρεση προσώπου για την προεδρία της Εθνικής Αρχής.

Ειδήσεις σήμερα:

Κατ Τόρες: Η σκοτεινή πραγματικότητα της Βραζιλιάνας influencer που καταδικάστηκε για σωματεμπορία

Σφοδρή επίθεση της Άγκυρας στον Δένδια- Τον κατηγορεί ότι θέλει να κάνει καριέρα δημιουργώντας προβλήματα


H τεχνολογία δείχνει πώς τη γλίτωσε ο Τραμπ για ένα εκατοστό - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης