Το ομαδικό πνεύμα και το επιδραστικό έργο μιας εταιρείας που κάνει τη ζωή μας καλύτερη

Ως ένας οργανισμός που νοιάζεται για την ευημερία των ανθρώπων, η ΔΕΛΤΑ έχει δημιουργήσει ένα εργασιακό περιβάλλον που επιτρέπει στους ανθρώπους να αναπτυχθούν με όρους ίσων ευκαιριών & διαρκούς στήριξης 

Sponsored Content

Ταυτόχρονα με την προώθηση των πολλαπλών οφελών της καλής διατροφής, η ΔΕΛΤΑ καλλιεργεί μια μοντέρνα εργασιακή κουλτούρα στη βάση ενός σύγχρονου, ασφαλούς και συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος που σέβεται τις αρχές της διαφορετικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης και επενδύει στη διαρκή στήριξη, ενδυνάμωση και ανάπτυξη των ανθρώπων της. Από τη προσέλκυση και διατήρηση στελεχών μέχρι την ανταμοιβή και τη συνολική αναβάθμιση της εργασιακής εμπειρίας, από το μοντέλο leadership μέχρι τα συστήματα αξιολόγησης της απόδοσης και από τα προγράμματα wellbeing μέχρι την εσωτερική και εξωτερική επικοινωνία, η ΔΕΛΤΑ χτίζει συστηματικά ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον που βοηθά την ψυχή της εταιρείας, τους ανθρώπους της, να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν επαγγελματικά και προσωπικά. Εργαζόμενοι που είναι καθημερινά εκεί ως πρεσβευτές της αποστολής και του οράματος της εταιρείας να κάνει την καλή διατροφή προσιτή, ευχάριστη και απολαυστική για όλους και που η καθημερινή τους προσπάθεια ανταμείβεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι αναμενόμενα, η ΔΕΛΤΑ διαθέτει πιστοποίηση Great Place to Work, μετά από μια μεθοδική και διεξοδική αξιολόγηση η οποία πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό Great Place to Work® Hellas, βάσει διεθνώς αναγνωρισμένης μεθοδολογίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα βήματα που έχουν γίνει πάνω στο ζήτημα της εργασιακής εμπειρίας, αλλά και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί εντός της εταιρείας.


Νεανική Απασχόληση

Έχοντας ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση των νέων η ΔΕΛΤΑ σχεδίασε και υλοποίησε το 2023, ένα μοναδικό για την ελληνική αγορά πρόγραμμα ανάπτυξης ταλέντων, το #Uinthefuture, που συνδυάζει την πολύπλευρη και διαφορετική απόκτηση εμπειρίας ώστε οι graduates να πειραματιστούν και να ακολουθήσουν αυτό που τους ταιριάζει περισσότερο. Το πρόγραμμα, διάρκειας 24 μηνών, απευθύνεται σε νέους/ες 21 - 24 ετών, τελειόφοιτους ή απόφοιτους Πανεπιστημίων ή Πολυτεχνικών Σχολών, με μικρή εργασιακή εμπειρία, που θέλουν να κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στην καριέρα τους αποκτώντας εμπειρίες από διαφορετικές τμήματα της εταιρίας (cross-functional), διαφορετικές εταιρίες του Ομίλου (cross-company) και διαφορετικούς κλάδους, μέσα από συνεργασία με συμβουλευτική εταιρία (cross-industry).

Συμπερίληψη & Ενσωμάτωση
Η προσέλκυση, δέσμευση και διατήρηση ενός ποικιλόμορφου εργατικού δυναμικού αποτελεί για τη ΔΕΛΤΑ κρίσιμη προτεραιότητα. Στόχος της είναι η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, που επενδύει σε διαφορετικές δεξιότητες και ταλέντα για την προώθηση της καινοτομίας και της δημιουργίας αξίας στον οργανισμό.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Πολιτική Διαφορετικότητας, Ισότητας και Εργασιακής Ένταξης αποτελεί την έμπρακτη δέσμευση της ΔΕΛΤΑ να διατηρεί ένα περιβάλλον, το οποίο προάγει τη διαφορετικότητα και την ισότητα. Ένα ακόμη σημαντικό βήμα σε αυτή την προσπάθεια είναι η υιοθέτηση της Χάρτας Διαφορετικότητας. Με την υπογραφή της Χάρτας, η εταιρία δεσμεύεται να προάγει την ισότητα των ευκαιριών και να ενισχύσει τη διαφορετικότητα σε όλα τα επίπεδα και τις δραστηριότητές της.


Στο ίδιο πλαίσιο, η ισορροπημένη εκπροσώπηση των φύλων στο ανθρώπινο δυναμικό της αποτελεί πυλώνα της κουλτούρας της ΔΕΛΤΑ, γεγονός που αποτυπώνεται στο ποσοστό εκπροσώπησης των γυναικών σε ηγετικές θέσεις εντός της εταιρείας, το οποίο ανέρχεται στο 30%. Η ΔΕΛΤΑ καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες να αυξήσει το ποσοστό αυτό, ενθαρρύνοντας και στηρίζοντας έμπρακτα την ενδυνάμωση και επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών. Επίσης, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση της ισότητας στις αμοιβές (gender pay ratio), με συνεπή και συστηματική παρακολούθηση σε ετήσια βάση, με στόχο να διασφαλίζει ότι είναι δίκαιες και ίσες για όλους.


Επιπλέον, η ΔΕΛΤΑ προσφέρει διαρκή εκπαίδευση στους εργαζομένους της ώστε να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τις υποσυνείδητες προκαταλήψεις (unconscious bias), προκειμένου να δημιουργήσει έναν εργασιακό χώρο που στηρίζεται στη δικαιοσύνη και τον σεβασμό, όπου κάθε άτομο νιώθει αποδεκτό, σεβαστό και ικανό να συνεισφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Διαφάνεια & Εξέλιξη
Η εκπαίδευση και ανάπτυξη των ανθρώπων της είναι κινητήριος δύναμη καινοτομίας για τη ΔΕΛΤΑ. Έτσι, αναπτύσσει στοχευμένα προγράμματα και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων ή τη βελτίωση των υπαρχόντων (upskilling, reskilling), την ενίσχυση των ηγετικών και διοικητικών τους ικανοτήτων, τη διασφάλιση συμμόρφωσης και την καλλιέργεια μιας κουλτούρας συνεχούς μάθησης, προσφέροντας υποστήριξη, καθοδήγηση και coaching. Επίσης, προσφέρει ίσες ευκαιρίες εξέλιξης, με ανάρτηση όλων των θέσεων εργασίας σε εσωτερικές πλατφόρμες που είναι προσβάσιμες από όλους τους εργαζόμενους. Ενδεικτικά, από τις αρχές του 2023 έως το πρώτο τρίμηνο του 2024, πραγματοποιήθηκαν στη ΔΕΛΤΑ πάνω από 4.000 ώρες εκπαίδευσης σε τομείς όπως Leadership, Diversity Equity & Inclusion, Manufacturing & Technical, Quality & Safety Management Systems, ESG κ.ά.


Ευζωία & Ευεξία
Στο επίκαιρο θέμα της ευεξίας των εργαζομένων και στην προσπάθεια για την εδραίωση μιας κουλτούρας wellbeing, η ΔΕΛΤΑ υλοποίησε μια ολιστική προσέγγιση για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής τους σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες ψυχικής υγείας και διατροφής. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της για ευέλικτο ωράριο εργασίας και τηλεργασία υποστηρίζοντας στην πράξη την εξισορρόπηση των απαιτήσεων της εργασίας και της προσωπικής τους ζωής.


Αμοιβές & Παροχές
 
Πέρα από τα ετήσια προγράμματα υποστήριξης εισοδημάτων και αναγνώρισης της συνεισφοράς των εργαζομένων, η ΔΕΛΤΑ προσφέρει προνομιακές εκπτώσεις για την αγορά των προϊόντων της μέσα από το πρόγραμμα «DELTISTAS Shopping», καθώς επίσης και διατακτικές, έξοδα καυσίμων, χριστουγεννιάτικα και πασχαλινά δώρα με προϊόντα ΔΕΛΤΑ καθώς και δωροεπιταγές στα παιδιά των εργαζομένων της για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο.

Τέλος, οι απόψεις των ανθρώπων της για το περιβάλλον εργασίας, αποτελούν διαρκή πηγή έμπνευσης για εφαρμογή νέων τρόπων συνεργασίας και προγραμμάτων προσαρμοσμένων στις σύγχρονες κοινωνικές, οικονομικές και προσωπικές ανάγκες των εργαζομένων της. Διότι η ΔΕΛΤΑ οικοδομεί μαζί με και για τους ανθρώπους της ένα υποστηρικτικό, σύγχρονο και δίκαιο περιβάλλον εργασίας, που της επιτρέπουν να βρίσκεται πάντοτε ένα βήμα μπροστά.

 

 



 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr