Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών για ενδοοικογενειακή απειλή

Ο αστυνομικός απείλησε την πρώην γυναίκα του ότι θα πάρει τα δύο ανήλικα παιδιά τους και θα τα πάει σε ίδρυμα – Τα παιδιά ήταν παρόντα στο περιστατικό

Ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή ενώπιον ανηλίκων κρίθηκε ένας αστυνομικός, που καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Ο αστυνομικός απείλησε την πρώην σύζυγό του ότι θα πάρει τα δύο ανήλικα παιδικά τους, τα οποία ήταν παρόντα στο επεισόδιο, και θα τα πάει σε ίδρυμα, με αποτέλεσμα η γυναίκα, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρή πάθηση και χρήζει φροντίδας, να τον καταγγείλει. Επίσης, όπως υποστήριξε, είχε πέσει θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς και στο παρελθόν.

Το χρονικό του περιστατικού

Το περιστατικό συνέβη στις 9 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη, όταν ο κατηγορούμενος αστυνομικός πήγε στο σπίτι όπου ζουν η καταγγέλλουσα και οι ανήλικες κόρες τους. «Άρχισε να βαράει την πόρτα και να τρομοκρατεί τα παιδιά. Έλεγε πως “εάν δεν μου ανοίξετε, δεν θα φύγω και θα κοιμηθώ στα σκαλιά”. Απείλησε ότι θα πάρει τα παιδιά και θα τα πάει σε ίδρυμα», κατέθεσε στο δικαστήριο φίλη της καταγγέλλουσας, που ήταν παρούσα στο συμβάν.

Μία ακόμη αυτόπτης μάρτυρας, που είναι νοσηλεύτρια και φροντίζει τη γυναίκα επιβεβαίωσε την κατάθεση της πρώτης. «Τα παιδιά κλαίγανε και με αγκάλιαζαν. Η παθούσα τρόμαξε με αυτά που άκουσε», είπε στο δικαστήριο.

Τι υποστήριξε ο αστυνομικός

Ο αστυνομικός, στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, τονίζοντας ότι δεν είχε σκοπό ούτε να απειλήσει, ούτε να φωνάξει, παρά μόνο να βρει μία λύση «είτε παίρνοντας τα παιδιά, είτε καλώντας μία κοινωνική υπηρεσία», όπως είπε. Κατηγόρησε, δε, την πρώην σύζυγό του ότι με τη συμπεριφορά της στρέφει τα παιδιά εναντίον του. «Είχα να δω τα παιδιά μου τρεις εβδομάδες. Αυτό που θέλω είναι να είμαι καλά μαζί τους. Πήρα μετάθεση για να είμαι κοντά τους», ανέφερε.

Περιγράφοντας στο δικαστήριο όσα προηγήθηκαν του περιστατικού και τον ώθησαν να πάει στο σπίτι της πρώην συζύγου του, ανέφερε ότι πήγε να συναντήσει τα ανήλικα σε υπαίθριο χώρο, όπου όμως διαπίστωσε πως ήταν «διστακτικά και "μαγκωμένα" μαζί μου, άρχισαν να συμπεριφέρονται περίεργα». Αρνήθηκε, τέλος, όσα τού καταλογίζει η καταγγέλλουσα για παλαιότερα περιστατικά κακοποιητικής συμπεριφοράς.


Ειδήσεις σήμερα:

Κινέζος μεγιστάνας καταδικάστηκε στις ΗΠΑ για απάτη 1 δισ. δολαρίων – Έπαιρνε λεφτά από followers και αγόραζε γιοτ και αυτοκίνητα

Ακριβή μου MyCoast: 220 ευρώ η πρώτη ξαπλώστρα κύμα στην Αττική

Φωτιά σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, εστάλη 112, δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr