Πανελλαδικές 2024: Από σήμερα 17 Ιουλίου τα μηχανογραφικά των υποψηφίων για τα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου

Πανελλαδικές 2024: Από σήμερα 17 Ιουλίου τα μηχανογραφικά των υποψηφίων για τα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου

Ποιοι δικαιούνται να υποβάλουν μηχανογραφικό για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ή στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου – Η προθεσμία εκπνέει στις 26 Ιουλίου

panelladikes1
Από σήμερα, Τετάρτη 17/07 έως και την Παρασκευή 26/07 στις 13:00, μπορούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων μόνο των ετών 2024 - 2023 - 2022 να υποβάλλουν το μηχανογραφικό της Κύπρου για την εισδοχή τους στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ή στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Προκειμένου να αυξήσουν τις επιλογές τους, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό για τα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου - το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η ηλεκτρονική αίτηση εισδοχής γίνεται στο www.ucy.ac.cy/panelliniesexaminations από σήμερα, 17 Ιουλίου και μέχρι τις 26 Ιουλίου 2024 (13:00).

Οι δικαιούχοι – Τα δικαιολογητικά

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι υποψήφιοι, οι οποίοι εξετάστηκαν σε εθνικό επίπεδο στα μαθήματα της τελευταίας τάξης του Γενικού Λυκείου το 2024, το 2023 ή το 2022.

Κλείσιμο
Όσοι υποψήφιοι παρακάθησαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το 2024, θα πρέπει να καταχωρήσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα, τον μέσο όρο της βαθμολογίας των 4 πανελλαδικών εξεταζόμενων μαθήματων στα οποία έχουν εξεταστεί, όπως φαίνεται στο πιο κάτω παράδειγμα. π.χ Σύνολο Μορίων = (Μάθημα 1 + Μάθημα 2 + Μάθημα 3 + Μάθημα 4) επί 0,25.
Σημειώνεται, ότι η βαθμολογία των Ειδικών Μαθημάτων δεν συνυπολογίζεται στον υπολογισμό των Μορίων.
Επισημαίνεται, πως η ίδια μεθοδολογία υπολογισμού των Μορίων θα εφαρμοστεί και για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων των ετών 2023 και 2022.

Οι υποψήφιοι πρέπει να ανεβάσουν μαζί με την αίτησή τους, τα εξής πιστοποιητικά, σαρωμένα, σε μορφή pdf:

1. Αστυνομική ταυτότητα (δύο όψεις)
2. Απολυτήριο Λυκείου
3. Βεβαίωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις όπου να φαίνονται τα τέσσερα
(4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα με τη βαθμολογία τους καθώς και τα Ειδικά Μαθήματα για τα Τμήματα που απαιτούνται.

Πηγές πληροφόρησης για τους ενδιαφερόμενους

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τις πληροφορίες για την αίτηση καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη στέγαση, τη σίτιση και τις παρεχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία υποτροφίες και επιδόματα, από τις ιστοσελίδες των Πανεπιστημίων:

Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Μπορούν επίσης να τις εξασφαλίσουν από το Σπίτι της Κύπρου, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα (Ξενοφώντος 2Α, ΤΚ 105 57 Σύνταγμα, τηλ. 210 373 4934/915/913) και από το Γενικό Προξενείο Κύπρου στη Θεσσαλονίκη (Λεωφόρος Νίκης 37, ΤΚ 54013, τηλ. 231 0260611/0697).

Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις ιστοσελίδες των δυο Πανεπιστημίων μέχρι τις 02 Αυγούστου 2024 και θα κοινοποιηθούν επίσης, τόσο στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, όσο και στο Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ΕΔΩ την εγκύκλιο



Ειδήσεις σήμερα:

Κινέζος μεγιστάνας καταδικάστηκε στις ΗΠΑ για απάτη 1 δισ. δολαρίων – Έπαιρνε λεφτά από followers και αγόραζε γιοτ και αυτοκίνητα

Ακριβή μου MyCoast: 220 ευρώ η πρώτη ξαπλώστρα κύμα στην Αττική

Φωτιά σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, εστάλη 112, δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης