Φωτιά στο Σοφικό: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, έφτασαν τα 25 μέτρα - Βελτιωμένη η εικόνα

Φωτιά στο Σοφικό: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, έφτασαν τα 25 μέτρα - Βελτιωμένη η εικόνα

«Δεν φεύγει κανείς από το πεδίο μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία» τονίζει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης - Η φωτιά έχει περιοριστεί πάρα πολύ, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

korinthia-arthrou-01
Για φωτιά που πήρε μεγάλες διαστάσεις από τη στιγμή που ξέσπασε στο Σοφικό, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, με φλόγες που σε αρκετά σημεία ξεπέρασαν τα 25 μέτρα.

Όπως επισημαίνει, «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, μέχρι τη δύση του ηλίου, με σκοπό την πλήρη κατάσβεσή της». Όσο αφορά στις καιρικές συνθήκες στην περιοχή, δεν πνέουν άνεμοι που να προκαλούν ανησυχία. «Αυτή την ώρα δεν μας ανησυχούν οι άνεμοι. Την πρώτη ώρα, όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, είχαμε ανέμους που σχετικά ήταν ισχυροί στην περιοχή», συμπλήρωσε, καταλήγοντας πως «δεν φεύγει κανείς από το πεδίο μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία. Χρησιμοποιούμε τα ενάερια μέσα μέχρι και το τελευταίο φως».

Για βελτίωση στο πύρινο μέτωπο έκαναν λόγο, νωρίτερα, με δηλώσεις τους στο protothema.gr και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιόλη, και ο δημάρχος Κορίνθου, Νίκος Σταυρέλης. Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, η φωτιά έχει περιοριστεί πάρα πολύ ενώ για τιτάνια μάχη κάνει λόγο από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κορίνθου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το πώς εξελίσσεται η πυρκαγιά.

Βίντεο με τη δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Αναστάσιου Γκιόλη:

Δήλωση: αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιόλης
Κλείσιμο


Βίντεο με τη δήλωση του δημάρχου Κορίνθου, Νίκου Σταυρέλη:

Δήλωση Δημάρχου

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/7) σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας, στην περιοχή Άγιος Βλάσσης, δίπλα στην Εθνική Οδό Επιδαύρου - Κορίνθου, καίγοντας παρθένο πευκοδάσος και χαρακτηρίστηκε- από την αρχή- ως εξαιρετικά δύσκολη. Επίσης, μηχανήματα του ΓΕΕΘΑ επιχείρησαν για να γίνουν αντιπυρικές ζώνες, ενώ τρεις πυροσβέστες τραυματίσθηκαν ευτυχώς ελαφρά στην προσπάθεια για την κατάσβεση. Μιλώντας στο protothema.gr, πυροσβέστης δήλωσε: «Αφού έγινε η καταστροφή, έγινε η ζώνη. Γιατί; Γιατί τόσα χρόνια όχι;». Το πύρινο μέτωπο κινήθηκε προς δύο κατευθύνσεις, το ένα προς Επίδαυρο και το δεύτερο προς Κόρφο και Αγγελόκαστρο ενώ σημειώνεται πως δεν κινδύνευσε ο οικισμός του Σοφικού, ούτε οι κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην περιοχή. 

Βίντεο με τη δήλωση του πυροσβέστη:


Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Δήλωση πυροσβέστη

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια μαζί με τους αρμόδιους φορείς, στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Στο σημείο επιχειρούν 140 πυροσβέστες, έξι πεζοπόρα τμήματα, 37 οχήματα, 10 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα (τα δύο συντονιστικά), υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Παράλληλα, έχουν επιστρατευτεί μηχανήματα έργου του στρατού για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

korinthia__9_
korinthia__10_
korinthia__11_
korinthia__12_
korinthia__13_
korinthia__14_
korinthia__15_
korinthia__16_


Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, δήλωσε πως «είναι μια δύσκολη φωτιά, σε περιοχή με πυκνή βλάστηση. Δεν έχει ελεγχθεί η πυρκαγιά, παραμένει σε εξέλιξη, όλες οι δυνάμεις ειναι στο σημείο. Ανοίγουν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες από τα μηχανήματα έργου, μαζί με μηχανήματα που έχει διαθέσει το ΓΕΕΘΑ. Έχει περιοριστεί το μέτωπο, αλλά έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Ειδικά το πρώτο μισάωρο, οι φλόγες πέρασαν σε ύψος τα 20-25 μέτρα».

Στο μεταξύ, τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά στο Σοφικό, φέροντας θλαστικά τραύματα και ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για έναν αξιωματικό, έναν υπαξιωματικό κι έναν εθελοντή. Επιπλέον, νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112, ζητώντας από τους κατοίκους του Σοφικού να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει για την ώρα άμεση απειλή για οικισμό, ενώ δεν απειλήθηκε και η κατασκήνωση στην περιοχή.




Ειδήσεις σήμερα:

Οργανωμένος οπαδός σε αντιδήμαρχο: Θα ρίξουμε καμιά φάπα; - Οι συνομιλίες που «καίνε» τα μέλη της συμμορίας εκβιαστών

Επεισόδιο Γεωργιάδη – Πολάκη στη Βουλή: «Φεύγεις; Τέτοιος δειλός ήσουν πάντα, φύγε, ουστ!», δείτε βίντεο

Κύπρος - Ο ευρωβουλευτής με τα πενηντάευρα: Και τώρα ο Φειδίας με τον «Λουκάνικο» και τα «βιντεούθκια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης