Φωτιά: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Συνολικά 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Σε 42 ανήλθαν οι αγροτοδασικές φωτιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι 30 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 12. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, σε αρκετές από αυτές χρειάστηκε η συνδρομή εναέριων μέσων.

Καλύτερη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στο Σοφικό Κορίνθου. Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε σε πολύ πυκνό πευκοδάσος σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Επιχειρούν 22 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα), 140 πυροσβέστες, 6 ομάδες δασοκομάντος και και 37 οχήματα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ και ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές. Η πυρκαγιά δεν απείλησε σπίτια ενώ οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας εξακολουθούν να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της. Κατά την κατάσβεση της 3 πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ειδικότερα ένας Επιπυραγός με θλαστικά τραύματα από πτώση, ένας Αρχιπυροσβέστης με κάταγμα στο χέρι και ένας εποχικός πυροσβέστης με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Παράλληλα, στις 13:13 πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγαλάς Ζακύνθου, η οποία πλέον δεν έχει ενεργό μέτωπο. Για την κατάσβεση της επιχείρησαν 31 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου, 15 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ 18 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 6ης ΕΜΟΔΕ και 4 οχήματα μετέβησαν στο σημείο ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη.

Δείτε φωτογραφίες:


Αναφορικά με τα υπόλοιπες πυρκαγιές σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας:

-Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 10:18 σε δασική έκταση στην Βαρυμπόμπη Αττικής. Η φωτιά ελέγχθηκε μέσα σε 20 λεπτά και στο σημείο επιχείρησαν 26 πυροσβέστες, 9 οχήματα και 2 αεροσκάφη ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

-Στις 12:17 ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεταμόρφωση Μεσσηνίας. Η φωτιά δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο ενώ όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας είχε περιοριστεί σε 1 ώρα. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 2 αεροσκάφη, και 1 ελικόπτερο.

-Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:19 σε χαμηλή βλάστηση στον Τύρναβο Θεσσαλίας. Η φωτιά δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο καθώς περιορίστηκε σε λεπτά ενώ επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου, 9 οχήματα και 1 Ε/Π. Επιπρόσθετα συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

-Φωτιά ξέσπασε στις 12:22 σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Τσολιάδες Κιλκίς. Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας υπάρχουν λίγες διάσπαρτες εστίες και συνεχίζουν να επιχειρούν 39 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 12 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ακριβή μου MyCoast: 220 ευρώ η πρώτη ξαπλώστρα κύμα στην Αττική

Οργανωμένος οπαδός σε αντιδήμαρχο: Θα ρίξουμε καμιά φάπα; - Οι συνομιλίες που «καίνε» τα μέλη της συμμορίας εκβιαστών

Κύπρος - Ο ευρωβουλευτής με τα πενηντάευρα: Και τώρα ο Φειδίας με τον «Λουκάνικο» και τα «βιντεούθκια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr