Φωτιά στο Σοφικό: Βελτιωμένη η εικόνα, ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής με διάσπαρτες εστίες

Φωτιά στο Σοφικό: Βελτιωμένη η εικόνα, ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής με διάσπαρτες εστίες

Τέσσερις οι τραυματίες κατά τη διάρκεια κατάσβεσης - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε 7 περιφέρειες

MixCollage-18-Jul-2024-05-19-AM-4195
Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπαχε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας να δίνουν ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλη τη νύχτα δούλευαν στο σημείο προκειμένου να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ το συμβάν δεν είχε ένταση.

Για βελτίωση στο πύρινο μέτωπο έκαναν λόγο, με δηλώσεις τους στο protothema.gr και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιόλης, και ο δημάρχος Κορίνθου, Νίκος Σταυρέλης. Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, η φωτιά έχει περιοριστεί πάρα πολύ ενώ για τιτάνια μάχη κάνει λόγο από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κορίνθου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το πώς εξελίσσεται η πυρκαγιά.

Βίντεο με τη δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Αναστάσιου Γκιόλη:

Δήλωση: αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιόλης


Βίντεο με τη δήλωση του δημάρχου Κορίνθου, Νίκου Σταυρέλη:

Δήλωση Δημάρχου

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/7) στην περιοχή Άγιος Βλάσσης, δίπλα στην Εθνική Οδό Επιδαύρου - Κορίνθου, καίγοντας παρθένο πευκοδάσος και χαρακτηρίστηκε- από την αρχή- ως εξαιρετικά δύσκολη

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 37 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 22 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα). Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ και ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές.

Μιλώντας στο protothema.gr, πυροσβέστης δήλωσε: «Αφού έγινε η καταστροφή, έγινε η ζώνη. Γιατί; Γιατί τόσα χρόνια όχι;». Το πύρινο μέτωπο κινήθηκε προς δύο κατευθύνσεις, το ένα προς Επίδαυρο και το δεύτερο προς Κόρφο και Αγγελόκαστρο ενώ σημειώνεται πως δεν κινδύνευσε ο οικισμός του Σοφικού, ούτε οι κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην περιοχή. 

Βίντεο με τη δήλωση του πυροσβέστη:


Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Δήλωση πυροσβέστη

Σύμφωνα με το Korinthostv, η φωτιά στο Σοφικό ξεκίνησε από τα πρανή στην παλιά εθνική οδό Ισθμού – Επιδαύρου στο ύψος του Σοφικού

H φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας ξεκίνησε απο τα πρανή του δρόμου


Τέσσερις τραυματίες

Στο μεταξύ σε τέσσερις ανήλθαν οι τραυματίες κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Οι τρεις τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ ο ένας υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης με καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας, ο οποίος επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά καθώς δεν είχε βάρδια, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής. Οι υπόλοιποι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ειδικότερα, επρόκειτο για έναν επιπυραγό με θλαστικά τραύματα από πτώση, έναν αρχιπυροσβέστη με κάταγμα στο χέρι και έναν εποχικό πυροσβέστη με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.


korinthia__9_
korinthia__10_
korinthia__11_
korinthia__12_
korinthia__13_
korinthia__14_
korinthia__15_
korinthia__16_

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια μαζί με τους αρμόδιους φορείς, στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ενώ νωρίτερα εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112.







Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) σε 7 περιφέρειες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα στις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Ειδικότερα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφέρεια Πελοποννήσου
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
• Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης)
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
• Περιφέρεια Κρήτης



Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που η 16χρονη μαχαιρώνει την 19χρονη έξω από κλαμπ στον Πειραιά

Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού το καλοκαίρι; Τα air condition «δείχνουν» οι ειδικοί - Τι συμβαίνει σε άλλες χώρες

Κρητικοί παππούδες ανοίγουν... βεντέτα με τις viral γιαγιάδες με τη βοήθεια του Μαμαλάκη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης