Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, το συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου «Στο αυτί της αλεπούς»

Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, το συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου «Στο αυτί της αλεπούς»

Μια ιστορία που μυρίζει θάλασσα και Ελλάδα, γεμάτη από τον έρωτα και τα πάθη των απλών λαϊκών ανθρώπων -του μέθυσου δύτη που παίζει τη ζωή του κορώνα γράμματα, της έφηβης ψυχοκόρης που λιώνει για εκείνον κ.λπ. Μια πινακοθήκη, όπου τα χρώματα της ζωής απειλούνται διαρκώς από το πηχτό μαύρο του θανάτου

2107-VIVLIO-XRWMA
«Το τελευταίο σούρουπο που ο 'Σταύρος το Θεριό' συνάντησε την Αννέζω» γράφει η Ευγενία Φακίνου προοικονομώντας το δράμα που θα ακολουθήσει «θα ήταν στενόχωρο και δακρύβρεχτο αν εκείνος δεν έβγαζε από την τσέπη του ένα δαχτυλίδι. Της είπε πως το είχε βρει σ’ εκείνο το ναυάγιο στ’ Αντικύθηρα, όταν είχε ανακαλύψει το μπρούντζινο χέρι του αγάλματος. Φύλαγε, της είπε, το δαχτυλίδι αυτό για τη γυναίκα που θα παντρευόταν. Βούρκωσε η Αννέζω, αλλά κράτησε τα δάκρυά της, μη γρουσουζέψει τη στιγμή, φόρεσε το δαχτυλίδι. Δεν σκέφτηκε, ούτε καν πέρασε από το μυαλό της, ότι ένα δαχτυλίδι σαν κι αυτό, λείο και γυαλιστερό, δεν μπορούσε να ήταν αρχαίο, γιατί τότε θα ήταν μέσα στη σκουριά και στα πετρωμένα σκουλήκια της θάλασσας. Πέρασαν την τελευταία ώρα που τους απόμενε μες στο πάθος, με τα φιλιά, τ’ αγκαλιάσματα και τους όρκους αγάπης. Την επομένη, ανήμερα του Ευαγγελισμού, έγινε ο αγιασμός, όλα τα πληρώματα μέσα στα καΐκια, αλλά οι γυναίκες τους απ' έξω μη φέρουν γρουσουζιά. Ήθελαν όμως να τις βλέπουν στην προκυμαία, για να κρατήσουν την εικόνα τους παρηγοριά και βάλσαμο. Μια βουβή θλίψη απλωνόταν, ζοφερή, που έσφιγγε τις καρδιές».

2107-VIVLIO-IN_ARTICLE


Το βιβλίο «Στο αυτί της αλεπούς» κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην πλούσια και σημαντική εργογραφία της Ευγενίας Φακίνου, μίας από τις πιο δημοφιλείς και καταξιωμένες σύγχρονες Ελληνίδες συγγραφείς. Διότι είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο Ελλάδα, σε βαθμό που να θυμίζει ηθογραφία λόγω του εκπληκτικού ρεαλισμού της Φακίνου, ενώ ταυτόχρονα αφηγείται μια υπέροχη ιστορία, γεμάτη από εκπλήξεις και ανατροπές. Χωρίς υπερβολή, το «Στο αυτί της αλεπούς» είναι ένα πανόραμα της Ελλάδας του 20ου αιώνα, με τα πρόσωπα (υπαρκτά όσο και φανταστικά), καθώς και τα ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν την περιπετειώδη μοίρα μιας ολόκληρης χώρας.

Αυτή την Κυριακή το σπουδαίο βιβλίο «Στο αυτί της αλεπούς» της Ευγενίας Φακίνου είναι στο ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης