Φανή Χαλκιά στην Πρώτη Λέξη: Ανατίναξε το beach bar, τον άφησαν ελεύθερο και την επόμενη μέρα ήρθε και ήπιε ποτό

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας μίλησε στον Αντώνη Σρόιτερ και στο protothema.gr για τις δύο μεγάλες δοκιμασίες που βιώνει το τελευταίο διάστημα - Τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του άντρα της και τη βόμβα που τίναξε στον αέρα το beach bar τους στη Στούπα

Για τις δύο μεγάλες δοκιμασίες που βιώνει το τελευταίο διάστημα, αλλά και για όλα όσα έζησε ακριβώς 20 χρόνια πριν, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, μίλησε στο Vidcast «Πρώτη Λέξη» του Πρώτου Θέματος, η Φάνη Χαλκιά.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης, η οποία είδε πρόσφατα το beach bar που διατηρεί με τον σύζυγο της να τινάζεται στον αέρα από βόμβα, αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος που συνελήφθη από την Αστυνομία ως δράστης, αν και βρεθήκαν εκρηκτικά σπίτι του, αφέθηκε ελεύθερος. Την επόμενη μέρα, ο φερόμενος ο δράστης, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, επισκέφθηκε το beach bar ως πελάτης, παρήγγειλε, και απόλαυσε τα ποτά του!



«Ξέρω ποιος είναι ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για να μπει η βόμβα», λέει χαρακτηριστικά, και προσθέτει «και εκείνος ξέρει ότι τον ξέρω».

Η Φάνη Χαλκιά βρέθηκε να διαχειρίζεται το beach bar που έχει δημιουργήσει ο σύζυγος της, καθώς εκείνος αντιμετωπίζει μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας. Υπέστη ανεύρυσμα στον εγκέφαλο και βρέθηκε να νοσηλεύεται εδώ και επτά μήνες, εντός και εκτός εντατικής. Η Ολυμπιονίκης περιγράφει πώς άλλαξε η ζωή της από τη μια μέρα στην άλλη, όταν έμαθε ότι ο σύζυγός της κατέρρευσε, μέσα στο γυμναστήριό του.

«Μου είπαν απλά "ελατε στο νοσοκομείο ο άνδρας σας ακόμη αναπνέει". Και κάπου εκεί κατέρρευσε ο κόσμος μου. Πίστεψα ότι θα εμένα μονή μου στον κόσμο, με δυο παιδιά». Τώρα, ο Λούης, εξακολουθεί να δίνει τη μάχη του, και ξεκίνησε τη μεγάλη προσπάθεια της αποκατάστασης.

Η Φάνη Χαλκιά θυμάται τις ήμερες των αγώνων του 2004, όταν, όπως λέει, αν και είχε απέναντί της θηρία του στίβου, πίστευε για κάποιο λόγο ότι θα ανεβεί στο βάθρο. «Οταν έφευγα για το στάδιο πήρα μαζί μου καλλυντικά. Και όταν με ρώτησε ο προπονητής μου γιατί τα θέλω, του είπα 'για την απονομη'», λέει χαρακτηριστικά.

Μιλάει για την στιγμή της απονομής στο κατάμεστο Ολυμπιακό στάδιο, λέγοντας ότι ήταν η συγκλονιστικότερη στιγμή της ζωής της. Στο Πεκίνο, στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες, η Φάνη Χαλκιά βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ. «Δικαιωθηκα στα δικαστήρια οκτώ χρόνια μετά για αυτό. Δεν θα έπαιρνα μέρος στους αγώνες του Πεκίνου γιατί ήμουν τραυματίας. Δεν είχα κανένα λόγο λοιπόν να πάρω ουσίες. Όλα αποδείχθηκαν 8 χρόνια μετά, όταν όμως η υπόθεση είχε ξεχαστεί και μου είχε αφήσει το στίγμα της ντοπαρισμένης».


Ειδήσεις σήμερα:

Ποια είναι η πριγκίπισσα από το Ντουμπάι που χώρισε μέσω Instagram: Η Ελληνίδα μάνα της και το ταξίδι του μέλιτος στη Μύκονο

Αφηνίασαν οι Τούρκοι με τη Βανδή μετά την ακύρωση της συναυλίας για την αφίσα του Ατατούρκ: Να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας


Έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης: Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr