Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού που εντοπίστηκαν στη Θέρμη

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού που εντοπίστηκαν στη Θέρμη

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η προ ημερών ανακοίνωση του δήμου Θέρμης για ύποπτες συσκευασίες και υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού, που βρέθηκαν σε σημεία στα οποία εκδηλώθηκαν φωτιές

thermi_fotia1
Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας για ύποπτες συσκευασίες και υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού που εντοπίστηκαν σε περιοχές του δήμου Θέρμης, όπου τα προηγούμενα 24ωρα ξέσπασαν δασικές πυρκαγιές.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Σμυρνή προς τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Αναστάσιο Κεσίση, παραγγέλθηκε η διεξαγωγή ποινικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται η τέλεση μίας σειράς αδικημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, θα διερευνηθεί εάν τελέστηκαν οι πράξεις του εμπρησμού σε δάσος, της κατοχής εμπρηστικών υλών και αντικειμένων για την πρόκληση και εξάπλωση πυρκαγιάς εντός δασικής έκτασης, όπως επίσης της κατασκευής και κατοχής εμπρηστικών υλών και μηχανισμών, από τα οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για τον άνθρωπο.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία – που καλείται κατ’ αρχήν να την φέρει εις πέρας – εντέλλεται να λάβει καταθέσεις από τυχόν αυτόπτες μάρτυρες, από υπαλλήλους του δήμου Θέρμης που εντόπισαν τα συγκεκριμένα αντικείμενα και υπαλλήλους της Πυροσβεστικής. Εξάλλου, ζητείται να συνταχθεί έκθεση πραγματογνωμοσύνης με αναλυτική περιγραφή για το είδος αυτών των αντικειμένων.

Κλείσιμο
Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η προ ημερών ανακοίνωση του δήμου Θέρμης, μέσω της οποίας έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν από υπαλλήλους του δήμου, αφενός ύποπτες συσκευασίες – πρόσφορες για την πρόκληση πυρκαγιάς – στην περιοχή της Καρδίας και αφετέρου υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού, σε απόσταση 200 μέτρων από το Λιβάδι (στο δρόμο προς Πετροκέρασα), όπου εκδηλώθηκαν φωτιές. Η ίδια ανακοίνωση κάνει λόγο για εμπρηστές που έβαλαν στο στόχαστρό τους δασικές εκτάσεις στα ορεινά του δήμου Θέρμης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Ποια είναι η πριγκίπισσα από το Ντουμπάι που χώρισε μέσω Instagram: Η Ελληνίδα μάνα της και το ταξίδι του μέλιτος στη Μύκονο

Αφηνίασαν οι Τούρκοι με τη Βανδή μετά την ακύρωση της συναυλίας για την αφίσα του Ατατούρκ: Να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας


Έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης: Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης