Με μια φωνή ευχηθήκαμε καλή επιτυχία σε Έλληνες αθλητές της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Ομάδας

Με μια φωνή ευχηθήκαμε καλή επιτυχία σε Έλληνες αθλητές της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Ομάδας

Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που διοργάνωσε η Κωτσόβολος οι αθλητές από τις δύο αποστολές μίλησαν για τους αγώνες της ζωής τους, δίνοντας έμπνευση, ελπίδα και αισιοδοξία.

kentriki_kotso_MUST_SELECTED_1

Sponsored content

Ο χρόνος για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Ήδη, αθλητές από όλο τον κόσμο ετοιμάζονται πυρετωδώς για να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους: να κατακτήσουν την κορυφή. Η ελληνική αποστολή δεν εξαιρείται, και θα αναχωρήσει για την Πόλη του Φωτός με τις αποσκευές της γεμάτες αισιοδοξία και ελπίδα να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα μετάλλια.

MUST_SELECTED_6
6A9A2746_ok__50_


Σε αυτή την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών, ο πιο θερμός υποστηρικτής είναι η Κωτσόβολος, η οποία εδώ και 4 χρόνια στέκεται στο πλευρό τους ως Υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας και ως Επίσημος Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και Επιτροπής. Στόχος της εταιρείας είναι να προάγει την ισότητα, τον σεβασμό και την πρόσβαση σε έναν Καλύτερο Κόσμο, σε μια Καλύτερη Ζωή, χωρίς στεγανά και διακρίσεις. Αυτό αντανακλάται και στην ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της εταιρείας, με το μήνυμα «Ίδιοι στα θέλω, ίσοι στα μπορώ» να είναι πιο ηχηρό και πιο επίκαιρο από ποτέ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Κωτσόβολος διοργάνωσε μια μοναδική εκδήλωση, ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα τους αθλητές, να ακούσουμε τις σκέψεις τους, να εμπνευστούμε και να πάρουμε δύναμη από τους καθημερινούς αγώνες τους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Pierce Theater του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου, σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα. Το πάνελ ακτινοβολούσε δύναμη ψυχής και αποφασιστικότητα με το μήνυμα «Ίδιοι στα θέλω και ίσοι στα μπορώ» να παίρνει σάρκα και οστά επί σκηνής, όπου συγκεντρώθηκαν 13 αθλητές από τις δύο αποστολές των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών ομάδων.

MUST_SELECTED_2

Στη σκηνή του θεάτρου με αλφαβητική σειρά ήταν οι αθλητές: Νάσος Γκαβέλας (Στίβος 100μ), Τατιάνα Γκουσίν (Άλμα εις ύψος), Γιάννης Κωστάκης (Κολύμβηση), Βαγγέλης Μακρυγιάννης (Κολύμβηση), Σοφία Μαλκογεώργου (Καλλιτεχνική κολύμβηση), Λήδα Μαρία Μανθοπούλου (Στίβος 100μ.), Δημήτρης Μπακοχρήστος (Άρση βαρών σε πάγκο), Ελένη Παπασταματοπούλου (Para Tae kwon do), Δώρα Πασχαλίδου (Τζούντο), Ευαγγελία Πλατανιώτη (Καλλιτεχνική κολύμβηση), Μαρία Πρεβολαράκη (Πάλη), Κατερίνα Στεφανίδη (Άλμα επί κοντώ) και Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης (Σκοποβολή πήλινου στόχου).

MUST_SELECTED_5
6A9A3520_ok__50_

Τους αθλητές συνόδευαν παιδιά εργαζομένων της Κωτσόβολος, τα Κωτσοβολάκια, που έθεσαν τις δικές τους ερωτήσεις και ακολούθησε μια ουσιαστική συζήτηση για τα όνειρα που γίνονται αληθινά, για τις θυσίες, τη δικαίωση και τις μεγάλες στιγμές. «Το πρόσφατο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο ήταν μια πολύ έντονη στιγμή για μένα. Καθημερινά πάλευα για να καταφέρω τον στόχο μου, και όλα τα εμπόδια που συνάντησα με έκαναν να εκτιμήσω περισσότερο αυτό που ήρθε» είπε η Ευαγγελία Πλατανιώτη (Αθλήτρια Ολυμπιακής Ομάδας - Καλλιτεχνική κολύμβηση). Ο Νάσος Γκαβέλας (Αθλητής Παραολυμπιακής Ομάδας - Στίβος 100μ) ρωτήθηκε για την εμπειρία που έχει χαραχτεί για πάντα μέσα του: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που πάτησα στο ταρτάν, την αίσθηση και τη μυρωδιά του χόρτου», συμπληρώνοντας για τις δυσκολίες που έχει συναντήσει μέχρι τώρα: «Όταν αγαπάς κάτι τόσο πολύ, στις καλές και τις κακές στιγμές συνεχίζεις δυναμικά και προχωράς με σκληρή δουλειά». 

MUST_SELECTED_4

Ο Γιάννης Κωστάκης (Αθλητής Παραολυμπιακής Ομάδας - Κολύμβηση) αναφέρθηκε στην αξία που έχουν οι άνθρωποι που θαυμάζουμε: «Τα πρότυπα είναι πολύ σημαντικά και εμείς ως Ολυμπιονίκες-Παραολυμπιονίκες προσπαθούμε να τα μεταδώσουμε στα παιδιά μέσα από τα σχολεία για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό». Ενώ ο Δημήτρης Μπακοχρήστος (Αθλητής Παραολυμπιακής Ομάδας - Άρση βαρών σε πάγκο) έκανε μια αναδρομή και θυμήθηκε την καλύτερη συμβουλή που του έχουν δώσει ποτέ: «Η πιο ουσιαστική συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς προσπάθεια και όλες οι επιτυχίες έρχονται όταν ξεπερνάμε τα όρια του εαυτού μας». Η κουβέντα συνεχίστηκε για αρκετή ώρα σε κλίμα οικείο και ζεστό, όπως συμβαίνει στις μεγάλες και δεμένες οικογένειες όπου υπάρχει χώρος μόνο για αλληλοσεβασμό και κατανόηση. 

MUST_SELECTED_3
6A9A1821_ok__50_

Οι αθλητές δεν άφησαν καμία ερώτηση αναπάντητη και μίλησαν για όλα, ενώ επισήμαναν πόσο σημαντική είναι η άθληση για τη σωματική και ψυχική υγεία. Μάλιστα, με αφορμή ερώτηση που της τέθηκε, η Μαρία Πρεβολαράκη (Αθλήτρια Ολυμπιακής Ομάδας - Πάλη) είπε: «Θα συμβούλευα να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας και να βάλουμε τον αθλητισμό στη ζωή μας, γιατί συμβάλλει καθοριστικά στη σωματική και πνευματική ευεξία μας», και η Κατερίνα Στεφανίδη (Αθλήτρια Ολυμπιακής Ομάδας - Άλμα επί κοντώ) πρόσθεσε: «Η συμβουλή που θα έδινα είναι ότι το σώμα μας και το μυαλό μας ξέρει καλύτερα τι χρειαζόμαστε για να πετύχουμε το στόχο μας».

MUST_SELECTED_7

Όπως ήταν φυσικό, η συναισθηματική φόρτιση που ξεκίνησε από τη σκηνή εξαπλώθηκε γρήγορα και στο κοινό, αφού όλοι ταυτιστήκαμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με τους αθλητές. Άλλωστε, και η ίδια η ζωή είναι ένας μεγάλος, ατελείωτος στίβος όπου όλοι αγωνιζόμαστε μέχρι το τέλος. Όμως δεν ήταν το μόνο συναίσθημα που επικράτησε στον χώρο, αφού η υπερηφάνεια για όλο αυτό το απόθεμα ψυχής που ξεδιπλώθηκε μπροστά μας, μας έδωσε ακόμα ένα κίνητρο για να ονειρευόμαστε περισσότερο.

6A9A3391_ok__50_

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα celebration party γεμάτο μουσική, φαγητό, ποτό, φωτογραφίες και πολλές εκπλήξεις, αλλά και μια ευχή διαφορετική από τις άλλες. Όσοι βρεθήκαμε στον χώρο γίναμε μια βροντερή φωνή, και μαζί με την Κωτσόβολος, τους ανθρώπους της, και τους συνεργάτες της, είπαμε καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μας στους αθλητές που έχουν καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, και θα καταβάλουν άλλες τόσες για να ακουστεί ο εθνικός ύμνος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις καλύτερες στιγμές της εκδήλωσης:

Εκδήλωση για τους Αθλητές της Ελληνικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Ομάδας -10/07/24


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης