Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Θεσσαλονίκη - Χωρίς ενεργό μέτωπο η Τζιά

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, η σημερινή μέρα είναι πολύ δύσκολη λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, της ξηρασίας και των ισχυρών κατά τόπους ανέμων

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε η «πυρκαγιά έφτασε κοντά σε σπίτια και σε ορισμένες περιπτώσεις προκάλεσε ζημιές» και προσέθεσε ότι η φωτιά στη Θέρμη Θεσσαλονίκης αποτελεί την τρίτη κατά σειρά τις τελευταίες ημέρες στην ίδια περιοχή. Σχετικά με τη συγκεκριμένη πυρκαγιά ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε ότι εκδηλώθηκε σε μεικτή ζώνη με υψηλή επικινδυνότητα, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και κατοικίες και έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Γι' αυτό εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προκειμένου να ενημερωθούν για την πυρκαγιά οι κάτοικοι της περιοχής.



Αναφορικά με την πυρκαγιά στην Τζια ο κ. Βαθρακογιάννης επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή είναι χωρίς ενεργό μέτωπο. Όπως είπε η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Ποίσσες στην νήσο Κέα, ενώ εκδόθηκαν δύο μηνύματα από το 112 αρχικά για την ενημέρωση και στη συνέχεια για την απομάκρυνση των κατοίκων, από τις περιοχές, Καστελάκια και Κούνδουρο προς Ποίσσες. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με δασοκομάντος που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος από Αθήνα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ, όπως υπογράμμισε ο κ. Βαθρακογιάννης, από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος.

Παράλληλα ο κ. Βαθρακογιάννης επισήμανε ότι η σημερινή μέρα είναι πολύ δύσκολη για το Πυροσβεστικό Σώμα, «λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, της ξηρασίας και των ισχυρών κατά τόπους ανέμων» και προσέθεσε ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν εκδηλωθεί 48 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 4 πυρκαγιές.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, αυξάνουν επικίνδυνα την έναρξη των πυρκαγιών. Η προσοχή όλων μας είναι απαραίτητη», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επανεξελέγη άνετα πρόεδρος της Κομισιόν με 401 ψήφους

Νέα φωτιά ξέσπασε στη Τζιά, μαίνεται στην περιοχή Ποίσσες - Εκκενώνονται οι οικισμοί Καστελλάκια και Κούνδουρος

Καιρός: Η χώρα θα σπάσει στα δύο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr