Βέροια: Οδηγός συνελήφθη γιατί έσερνε σκύλο με το αγροτικό του - Κατηγορείται για κακούργημα

Σύμφωνα με καταγγελίες τουλάχιστον δύο φορές στο παρελθόν του είχαν αφαιρεθεί ζώα με εισαγγελική εντολή επειδή τα κακοποιούσε

Στη σύλληψη ενός άνδρα ο οποίος εντοπίστηκε να σέρνει τον σκύλο του πίσω από το αγροτικό του προχώρησαν αστυνομικοί στη Βέροια.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Σταματίνα Σταματάκου που ανήρτησε στο Instagram βίντεο από την αποτρόπαια πράξη, ο άνδρας έχει συλληφθεί και σήμερα θα οδηγηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για κακούργημα.

Κατά την ίδια ανάρτηση, δε, τουλάχιστον δύο φορές στο παρελθόν είχαν αφαιρεθεί σκυλιά από τον άνδρα αυτό με εισαγγελική εντολή επειδή τα κακοποιούσε.

Ο συλληφθείς υποστήριξε από την πλευρά του ότι το σκυλί ήταν ήδη νεκρό και είχε δηλητηριαστεί.



Όλη η ανάρτηση της Σταματίνας Σταματάκου

Ο οδηγός του αυτοκινήτου Τ. Σ. (ήταν και ιδιοκτήτης του ζώου) που έσερνε τον σκύλο έχει συλληφθεί και ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα οδηγηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για κακούργημα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το ζώο ήταν ήδη νεκρό και είχε δηλητηριαστεί.

Ωστόσο, το πιο προβληματικό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ο εν λόγω κύριος είχε υιοθετήσει προ επταετίας σκύλο και του είχε αφαιρεθεί με εισαγγελική εντολή λόγω των πολύ κακοποιητικών συνθηκών που ζούσε, ήταν δεμένο με μισό μέτρο αλυσίδα, χωρίς νερό και φαγητό, αποστεωμένο και γεμάτο δερματικά μέσα στη λάσπη χωρίς κανένα κατάλυμα για να προστατευθεί.

Η ιστορία επαναλήφθηκε και προ διετίας, όμως, που πάλι με εισαγγελική εντολή του αφαιρέθηκε σκυλί που είχε υιοθετήσει. Παρόλα αυτά συνέχισε απτόητος να ζητά από το δημοτικό καταφύγιο Βέροιας να υιοθετήσει σκυλιά αλλά η υπεύθυνη του καταφυγίου το απαγόρευσε. Το ζήτημα που εγείρεται είναι πώς ο συγκεκριμένος μετά από δύο εισαγγελικές αφαιρέσεις είχε ακόμα σκυλιά.

Για την υπόθεση βγήκε μπροστά η γενναία φιλόζωη Γιάννα Καραγιαννάκη και η Εθελοντική Δράση:Γη των Αδέσποτων-Land of Strays. Το πτώμα του ζώου βρίσκεται στο καταφύγιο του Δήμου Βέροιας κι αναμένεται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.

Ειδήσεις σήμερα:

Λάβρος ο Καρτερός κατά Κασσελάκη μετά την αποχώρηση Δραγασάκη: Θα πνιγεί στις ίδιες του τις αντιφάσεις

Με κόκκινο μπικίνι η Ελένη Βουλγαράκη, «α ρε Φώτη τι περνάς» της γράφουν

Αποζημίωση $2 εκατ. σε οικογένεια Ελληνοαμερικανού για τα θανάσιμα εγκαύματα από ντους με νερό θερμοκρασίας 65 βαθμών Κελσίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr