Κουρούτα: Επίθεση από δέκα άτομα, με επικεφαλής έναν συμμαθητή του, δέχτηκε 13χρονος

Ο επικεφαλής της ομάδας των δραστών είχε ο ίδιος πέσει θύμα σχολικής βίας πριν από περόπου έναν μήνα - Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο 13χρονος - Καταγγελία από τον πατέρα του, που κάνει λόγο για προσχεδασμένο περιστατικό

Μαζική επίθεση από περίπου δέκα άτομα, επικεφαλής των οποίων ήταν συμμαθητής του από το ίδιο σχολείο, δέχθηκε 13χρονος στην περιοχή της Κουρούτας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Ο 13χρονος από την Ανδραβίδα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν, βρισκόταν σε επιχείρηση συγγενικού προσώπου του, όπου του είχαν στήσει καρτέρι οι δράστες, έχοντας ήδη παρακολουθήσει από τις προηγούμενες ημέρες τις κινήσεις του. Από την επίθεσή τους, ο μαθητής γλίτωσε τα χειρότερα όταν επενέβη ένας εκ των δραστών, ζητώντας από τους υπόλοιπους να σταματήσουν. Στη συνέχεια, εξαφανίστηκαν στα στενά της Κουρούτας, ενώ κλήθηκε στο σημείο η Αστυνομία.

Ο 13χρονος τραυματίστηκε σε διάφορα σημεία του σώματός του από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί, όπως σπονδυλική στήλη, αυχένα και γνάθο και μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο Νοσοκομείο του Πύργου, ακολούθως στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Το περιστατικό φαίνεται να συνδέεται με προηγούμενο επεισόδιο που είχε γίνει πριν μερικούς μήνες μέσα σε Γυμνάσιο του Κάμπου Ηλείας. Τότε ο συμμαθητής που φέρεται ως «πρωταγωνιστής» της επίθεσης στην Κουρούτα, ήταν ο ίδιος θύμα σχολικής βίας από άλλο άτομο που τον είχε γρονθοκοπήσει, ενώ την ίδια ώρα άλλοι μαθητές τραβούσαν βίντεο το οποίο αναρτήθηκε λίγο αργότερα στο διαδίκτυο.

Ο 13χρονος που ξυλοκοπήθηκε στην Κουρούτα, είχε μείνει αμέτοχος και βρισκόταν με παιδιά που παρακολουθούσαν το επεισόδιο χωρίς να παρέμβουν σε αυτό. Ο πατέρας του 13χρονου προχώρησε σε καταγγελία στις αρχές, με αποτέλεσμα να συλληφθεί η μητέρα του φερόμενου ως «πρωταγωνιστή» με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η εισαγγελέας στην οποία οδηγήθηκε η μητέρα χθες, διέταξε προκαταρκτική εξέταση, καθώς ακόμα δεν έχει βγει η ιατροδικαστική εξέταση. Θα κληθούν μάρτυρες για απολογία, θα εξεταστούν τα στοιχεία που θα συλλεχθούν, καθώς και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και αναλόγως θα ασκηθεί ποινική δίωξη ανάλογα με τον βαθμό σοβαρότητας των βλαβών που υπέστη από την επίθεση το παιδί.

Σε επικοινωνία της εφημερίδας «Πατρίς» με τον πατέρα του 13χρονου, ο ίδιος «κατήγγειλε» το περιστατικό και όσα είχαν προηγουμένως κάνει οι γονείς του παιδιού στο πρώτο επεισόδιο τον περασμένο Φεβρουάριο, χαρακτηρίζοντάς τους ως «ηθικούς αυτουργούς» της νέας αυτής επίθεσης. Μάλιστα σημείωσε πως από τα περίπου δέκα άτομα που έκαναν την επίθεση, σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποια από αυτά τραβούσαν βίντεο.

Κλείνοντας, ο πατέρας του 13χρονου κάνει λόγο για προσχεδιασμένο περιστατικό. «Όλο αυτό το είχαν σχεδιάσει και καιροφυλαχτούσαν να βρουν το παιδί μόνο του, να το χτυπήσουν και να το τραβήξουν βίντεο», κατέληξε.

Πηγή: PatrisNews


Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη άνοδος κρουσμάτων κορωνοϊού και διασωληνώσεων – Γιατί ο ιός καλπάζει το φετινό καλοκαίρι

Ξεκινά το παζάρι για τα χαρτοφυλάκια των επιτρόπων μετά την επανεκλογή Φον ντερ Λάιεν - Τι διεκδικεί η Ελλάδα


Στην αντεπίθεση οι Έλληνες στο Instagram της Βανδή - Έκανες αυτό που έπρεπε, γράφουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr