Υπουργείο Μεταφορών: Αγοράζονται 170 νέα τρόλεϊ με μπαταρία - Η διαφορά τους με τα υπάρχοντα

Υπουργείο Μεταφορών: Αγοράζονται 170 νέα τρόλεϊ με μπαταρία - Η διαφορά τους με τα υπάρχοντα

Ο υφυπουργός μεταφορών Βασίλης Οικονόμου βρέθηκε στο αμαξοστάσιο στον Κόκκινο Μύλο μαζί με τον πρόεδρο της ΟΣΥ Στέφανο Αγιάσογλου

troley
Στην αγορά 170 νέων οχημάτων τρόλεϊ τελευταίας τεχνολογίας, προχωρά η κυβέρνηση. Οι σχετικές αποφάσεις έχουν ληφθεί και το επόμενο στάδιο είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού, η επιλογή αναδόχου και η προμήθεια των οχημάτων την επόμενη διετία.

Το πρωί ο υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου με τον πρόεδρο της ΟΣΥ Στέφανο Αγιάσογλου βρέθηκαν στο αμαξοστάσιο των τρόλει στον Κόκκινο Μύλο και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις αναφορές τους, τα σύγχρονα τρόλεϊ θα λειτουργούν και με μπαταρίες τροφοδοτούμενες απευθείας από τους τρολέδες ενώ στο τέλος κάθε βάρδιας το εναπομείναν ρεύμα θα μεταφέρεται σε άλλα οχήματα ή θα επιστρέφεται στο δίκτυο. Σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά λεωφορεία, η τροφοδοσία των τρόλει είναι συνεχής κι έτσι εξοικονομούνται και χρόνος για μεγαλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Η ανανέωση σταδιακώς θα είναι πλήρης όπως συμβαίνει και στον στόλο των λεωφορείων τα οποία κατά μεγάλο μέρος είναι ηλεκτρικά ενώ δρομολογούνται 700 επιπλέον.

Κλείσιμο
«Η επιβατική κίνηση έχει επιστρέψει στα προ κορονοϊού επίπεδα και αυξάνεται συνεχώς» υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου. Τέλος, σχετικά με την αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής, ο κ. Αγιάσογλου σημείωσε πως ο αριθμός των ελεγκτών αυξήθηκε από τους 35 στους 170 με τις μετακινήσεις προσωπικού από άλλους οργανισμούς και φορείς.

image_6483441__1_
image_6483441


Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη άνοδος κρουσμάτων κορωνοϊού και διασωληνώσεων – Γιατί ο ιός καλπάζει το φετινό καλοκαίρι

Ξεκινά το παζάρι για τα χαρτοφυλάκια των επιτρόπων μετά την επανεκλογή Φον ντερ Λάιεν - Τι διεκδικεί η Ελλάδα


Στην αντεπίθεση οι Έλληνες στο Instagram της Βανδή - Έκανες αυτό που έπρεπε, γράφουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης