Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Ευρεία συντονιστική σύσκεψη υπό τον Τσιάρα στη Λάρισα

Ανήσυχοι οι κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία – Θανατώθηκαν 2.000 αιγοπρόβατα στον δήμο Μετεώρων 

Ευρεία συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 11:00 στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα με αντικείμενο τα κρούσματα πανώλης σε αιγοπρόβατα που εμφανίστηκαν στην περιοχή.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, ο Υφυπουργός Χρήστος Κέλλας, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στρατάκος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, εκπρόσωποι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων συναρμόδιων υπηρεσιακών φορέων, οι δήμαρχοι της περιοχής, ενώ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων.

Το μεσημέρι και αφού ολοκληρωθούν οι συσκέψεις και οι συναντήσεις, το κυβερνητικό κλιμάκιο θα κάνει live ενημέρωση για το ζήτημα και τα μέτρα που έχουν ληφθει ήδη για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Θανατώθηκαν 2.000 αιγοπρόβατα

Το ζήτημα έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κτηνοτρόφους της Λάρισας, ενώ στον δήμο Μετεώρων έχουν θανατωθεί 2.000 αιγοπρόβατα.

Οι συνέπειες που μπορεί να έχει η πανώλη των αιγοπροβάτων στην κτηνοτροφία ενδεχομένως θα είναι από σοβαρές έως και καταστροφικές.

Όταν εμφανίστηκαν τα κρούσματα πριν λίγες ημέρες στην Καλαμπάκα σήμανε συναγερμός, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου. Η ευρύτερη περιοχή διαθέτει πολλές μονάδες αιγοπροβάτων και αν δεν περιοριστεί η μετάδοση της νόσου, το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί θα είναι ακόμη μεγαλύτερο.



Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη άνοδος κρουσμάτων κορωνοϊού και διασωληνώσεων – Γιατί ο ιός καλπάζει το φετινό καλοκαίρι

Ξεκινά το παζάρι για τα χαρτοφυλάκια των επιτρόπων μετά την επανεκλογή Φον ντερ Λάιεν - Τι διεκδικεί η Ελλάδα


Στην αντεπίθεση οι Έλληνες στο Instagram της Βανδή - Έκανες αυτό που έπρεπε, γράφουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr