Βραβεύσεις της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την εκπαιδευτική καινοτομία «Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων»

Πρόκειται για μία εκπαιδευτική καινοτομία, η οποία αναπτύχθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με το Θεσμοθετημένο Ερευνητικό Εργαστήριο Προηγμένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών Κινητών Συσκευών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Βραβεύσεις για την εκπαιδευτική καινοτομία “Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων” απέσπασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατά τη διάρκεια του 1st EC3 Innovation Forum της Europol που πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Ιουνίου στη Χάγη Ολλανδίας, καθώς και κατά τη διάρκεια των Education Leader Awards 2024 που πραγματοποιήθηκαν την 1η Ιουλίου 2024 στην Αθήνα.

Πρόκειται για μία εκπαιδευτική καινοτομία, η οποία αναπτύχθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με το Θεσμοθετημένο Ερευνητικό Εργαστήριο Προηγμένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών Κινητών Συσκευών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με στόχο τη διαδραστική εκπαίδευση των μαθητών σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια με χρήση τεχνολογιών Μεικτής Πραγματικότητας (Επαυξημένης και Εικονικής – Augmented & Virtual Reality) σε θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.

Ειδικότερα, η εν λόγω Ακαδημία βασίζεται σε δύο άξονες και απευθύνεται:

Σε ανηλίκους ηλικίας 9 – 12 ετών: Παιχνίδι απτών διεπαφών με ενσωμάτωση Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality).

Σε ανηλίκους ηλικίας 12 – 17 ετών: Παιχνίδι εμβύθισης μέσω του Metaverse (με χρήση Εικονικής Πραγματικότητας – VR & WebGL).

Η δράση «Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων» παρουσιάσθηκε και βραβεύθηκε:

κατά τη διάρκεια του 1st EC3 Innovation Forum που διοργανώθηκε από τo EC3 (European Cybercrime Centre) της Europol, όπου διακρίθηκε στις τρεις επικρατέστερες προτάσεις σχετικά με τεχνολογίες αιχμής και καινοτόμες λύσεις στην αντιμετώπιση του κυβερνοεγκλήματος. Στο εν λόγω Forum παρουσιάστηκαν οι -6- επικρατέστερες προτάσεις από τα κράτη – μέλη που ξεχώρισαν και προκρίθηκαν και συγκεκριμένα από Ελλάδα, Ελβετία, Ισπανία, Γερμανία, Καναδά και Ολλανδία.

κατά τη διάρκεια των Education Leader Awards 2024 που διοργανώθηκαν από την BOUSSIAS events και πραγματοποιήθηκαν στις 01/07/2024, για 9η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, στην κατηγορία «Δεσμός με την Κοινωνία» στη Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το Silver Award.

Ειδικότερα, το EC3 Innovation Forum στοχεύει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής και τις καινοτόμες λύσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η ικανότητα των αρχών επιβολής του νόμου της ΕΕ στην πρόληψη, διερεύνηση και καταστολή του κυβερνοεγκλήματος.

Το 1st EC3 Innovation Forum περιορίστηκε στα μέλη των παρακάτω κοινοτήτων:

· Υπηρεσίες επιβολής του νόμου που έχουν συνάψει συμφωνία με την Europol.

· Ακαδημαϊκές οντότητες με έδρα την ΕΕ.

· Φορείς έρευνας και καινοτομίας με έδρα την ΕΕ.

· Θεσμικά όργανα, Φορείς και Οργανισμούς της ΕΕ.

· Ιδιωτικές εταιρείες που έχουν τακτική συνεργασία με την Europol.

Επίσης, τα Education Leader Awards 2024 αποτελούν μία διοργάνωση απονομής βραβείων στην οποία στόχος είναι να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν εξαιρετικά επιτεύγματα και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο ή αγορά, καθώς και να διακριθούν Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.

Σημειώνεται ότι, μέσα από τη χρήση της «Ακαδημίας Ψηφιακών Δεξιοτήτων» δίνεται η δυνατότητα άμεσης διάχυσης της πληροφορίας σε όλες τις σχολικές μονάδες της Ελλάδας (καθώς είναι μια Δωρεάν Υπηρεσία) μέσα από διαδραστικά παιχνίδια εστιασμένα σε ηλικιακές ομάδες.

Ειδήσεις σήμερα:

«Έπεσαν» τα συστήματα σε τράπεζες, αεροπορικές και μέσα ενημέρωσης διεθνώς λόγω προβλήματος με τη Microsoft

Ο 44χρονος έψαχνε στο διαδίκτυο για τον τοπογράφο που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό - Τι αποκάλυψαν τα κινητά του

Αποζημίωση $2 εκατ. σε οικογένεια Ελληνοαμερικανού για τα θανάσιμα εγκαύματα από ντους με νερό θερμοκρασίας 65 βαθμών Κελσίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr