Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν γκαζάκια κοντά στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά στον Τρίλοφο

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν γκαζάκια κοντά στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά στον Τρίλοφο

Oι πυροσβέστες περισυνέλλεξαν τα γκαζάκια και τα παρέδωσαν στον Εισαγγελέα

trilofo_fotia
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε χθες στον Τρίλοφο του δήμου Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια ερευνών από στελέχη του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στη συγκεκριμένη περιοχή, εντοπίστηκαν γκαζάκια σε πολύ κοντινό σημείο. Oι πυροσβέστες τα περισυνέλλεξαν και τα παρέδωσαν στον Εισαγγελέα.

«Βρέθηκαν δύο εμπρηστικοί μηχανισμοί στο πύρινο μέτωπο, κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα. Χθες είχαμε οκτώ εστίες φωτιάς και είναι σε επιφυλακή 25 πυροσβέστες και 30 εθελοντές από Μίκρα και Θέρμη. Επιπλέον, είναι σε επιφυλακή άλλα τόσα άτομα από όμορους δήμους της περιοχής μας», αναφέρει στο thestival.gr ο πρόεδρος της Τ.Κ. Τριλόφου, Κοσμάς Τσίλιας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσίλιας, ο δήμος Θέρμης έχει ήδη κινήσει τις νομικές διαδικασίες και έχει καταθέσει αγωγή για τον εντοπισμό των εμπρηστικών μηχανισμών στην περιοχή, ενώ αναμένεται να πράξει το ίδιο και κατά πολιτών που δεν έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Τριλόφου άφησε αιχμές και κατά του ΔΕΔΔΗΕ, κάνοντας λόγο για έλλειψη εργασιών συντήρησης του δικτύου ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να προκαλούνται νέες εστίες φωτιές. «Χθες, την ώρα της φωτιάς, πετάγονταν σπίθες από καλώδια ρεύματος. Αν δεν γίνει βλάβη, δεν γίνεται συντήρηση στο δίκτυο», πρόσθεσε ο κ. Τσίλιας.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως είναι σε εξέλιξη έρευνα από την Εισαγγελία για τις φωτιές που ξέσπασαν στον δήμο Θέρμης τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Σμυρνή προς τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Αναστάσιο Κεσίση, παραγγέλθηκε η διεξαγωγή ποινικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται η τέλεση μίας σειράς αδικημάτων.

Συγκεκριμένα, θα διερευνηθεί εάν τελέστηκαν οι πράξεις του εμπρησμού σε δάσος, της κατοχής εμπρηστικών υλών και αντικειμένων για την πρόκληση και εξάπλωση πυρκαγιάς εντός δασικής έκτασης, όπως επίσης της κατασκευής και κατοχής εμπρηστικών υλών και μηχανισμών, από τα οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για τον άνθρωπο.


Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 400 οι κυβερνοεπιθέσεις στο Κτηματολόγιο - Απετράπη η πρόσβαση στη βάση δεδομένων

Συγκλονίζει η γυναίκα – σύμβολο Χαρίτα Μάντολες, 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο: Νομίζω ότι δεν πέρασε ούτε ημέρα από τότε


Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για τον καύσωνα: 41αρια μέχρι και τη Δευτέρα - Πότε θα δροσίσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης