Στιμάγκα Κορινθίας: 37 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή στον εμπρηστή για τη μεγάλη φωτιά στην περιοχή

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή και για τη δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην ίδια περιοχή την Πέμπτη (11/7)

Σε 37 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο εμπρηστής για τη φωτιά στη Στιμάγκα Κορινθίας η οποία εκδηλώθηκε την Τετάρτη (17/7).

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψή του έγινε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Κ.Α.Ε.Ε. Πελοποννήσου και της Π.Υ. Κιάτου.

Παράλληλα, την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή και για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην ίδια περιοχή την Πέμπτη (11/7). Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 73χρονο ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει τις πράξεις του.

Σημειώνεται ότι οι δύο φωτιές στη Στιμάγκα Κορινθίας έκαναν στάχτη μεγάλες εκτάσεις με αμπέλια και ελιές, καθώς και δάσος. Αν και η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα, οι φωτιές έλαβαν διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και χρειάστηκαν τιτάνιες προσπάθειες για να ελεγχθούν και τελικά να σβήσουν.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά την Πέμπτη (11/7):


Ειδήσεις σήμερα:

Η 50ή επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Τα τερτίπια Ερντογάν και το μήνυμα Μητσοτάκη

Microsoft: Ψηφιακή οδύσσεια για το μπλακ άουτ, restart ακόμα και 15 φορές για να φύγει η μπλε οθόνη

Κιλντ Ίστγουντ: Ποια ήταν η κατά 31 χρόνια νεότερη σύντροφός του - Η «άγνωστη» Κριστίνα Σαντέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr